ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οι υπερσυντηρητικοί Ρεπουμπλικανοί δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο μεταρρύθμισης του Obamacare

ΗΠΑ: Οι υπερσυντηρητικοί Ρεπουμπλικανοί δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο μεταρρύθμισης του Obamacare

Ο πρόεδρος Τραμπ εξακολουθεί να συγκεντρώνει υποστηρικτές του νομοσχεδίου.

Ο επικεφαλής της υπερσυντηρητικής ομάδας House Freedom Caucus του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος διαμήνυσε σήμερα ότι τα μέλη της δεν μπορούν ακόμη να στηρίξουν το νομοσχέδιο με το οποίο θα καταργηθεί ο λεγόμενος Obamacare, εκτιμώντας ότι δεν θα περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Θέσαμε πολύ λογικά αιτήματα και ελπίζουμε ότι αυτά τα λογικά αιτήματα θα εισακουστούν και τελικά θα συμφωνήσουμε», είπε ο βουλευτής Μαρκ Μίντοους μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Μέχρι τη 1.30 σήμερα (19.30 ώρα Ελλάδας) δεν υπήρχαν αρκετές ψήφοι» για να εγκριθεί το νομοσχέδιο, πρόσθεσε.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Τραμπ, ο Σον Σπάισερ, έδωσε μια διαφορετική εικόνα της συνάντησης αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα γίνει κανονικά, αργότερα σήμερα. Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε «πολύ θετικό βήμα» τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τα μέλη του House Freedom Caucus.

Ο πρόεδρος Τραμπ εξακολουθεί να συγκεντρώνει υποστηρικτές του νομοσχεδίου. «Αναμένω ότι (η υποστήριξη) θα αυξάνεται ώρα με την ώρα» είπε, σημειώνοντας ότι το να πειστούν οι υπερσυντηρητικοί να ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου χωρίς ταυτόχρονα να «αποξενωθούν» οι μετριοπαθείς Ρεπουμπλικανοί είναι μέρος μιας «εξισορροπητικής προσπάθειας».

Ωστόσο, η ψηφοφορία που προβλεπόταν να διεξαχθεί σήμερα για την κατάργηση του λεγόμενου Obamacare και την αντικατάστασή του από ένα νέο σύστημα ασφάλισης και περίθαλψης αναβλήθηκε από τους διχασμένους ρεπουμπλικάνους, που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ικανό αριθμό ψήφων, παρά τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ για να εξευρεθεί συμβιβασμός.

Η αναβολή της ψηφοφορίας χαρακτηρίζεται από πολιτικούς αναλυτές βαρύ πλήγμα για τον πρόεδρο και τη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία, καθώς αυτή ήθελαν να είναι η πρώτη μεγάλη «επιτυχία» της θητείας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις