ΚΟΣΜΟΣ

Στη Σερβία ο γενικός εισαγγελέας του Δ.Π.Δ.

Στη Σερβία ο γενικός εισαγγελέας του Δ.Π.Δ.
Το Βελιγράδι επισκέπτεται σήμερα ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (Δ.Π.Δ.) για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Σερζ Μπράμερτζ...

Το Βελιγράδι επισκέπτεται σήμερα ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (Δ.Π.Δ.) για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Σερζ Μπράμερτζ.

Ο πρόεδρος του σερβικού Εθνικού Συμβουλίου για τη Συνεργασία με το Δ.Π.Δ. για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Ρασίμ Λιάγιτς, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ, λίγο πριν από την έλευση του κ. Μπράμερτζ στο Βελιγράδι, ότι η Σερβία έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι στο Δ.Π.Δ. για την πρώην Γιουγκοσλαβίας και δεν υπάρχουν άλλες υποχρεώσεις ως προς αυτή την κατεύθυνση.

«Θα συζητήσουμε όλες τις άλλες πτυχές της συνεργασίας, που αφορούν σε πρόσβαση σε έγγραφα, αρχεία και μάρτυρες» σημείωσε ο κ. Λιάγιτς.

Ο Μπράμερτζ, κατά τη διήμερη παραμονή του στο Βελιγράδι, θα συναντηθεί, εκτός από τον κ. Λιάγιτς, με τον αρμόδιο για εγκλήματα πολέμου εισαγγελέα της Σερβίας, Βλαντίμιρ Βούκσεβιτς, καθώς και μέλη της ομάδας δράσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού, που έλαβαν μέρος στη σύλληψη των καταζητούμενων από το Δ.Π.Δ. για εγκλήματα πολέμου, Ράτκο Μλάντιτς και Γκόραν Χάτζιτς.