ΚΟΣΜΟΣ

Ομιλία Νετανιάχου στη Γ.Σ. του ΟΗΕ

Ομιλία Νετανιάχου στη Γ.Σ. του ΟΗΕ
Τις αντιρρήσεις του Ισραήλ σχετικά με το αίτημα ένταξης ενός παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ, θα εκφράσει με ομιλία του ο Μπενιαμίν Νετανιάχου...

Τις αντιρρήσεις του Ισραήλ σχετικά με το αίτημα ένταξης ενός παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ, θα εκφράσει με ομιλία του ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην ετήσια σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός , σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Τσέχο ομόλογό του, δήλωσε: «Αποφάσισα να μεταφέρω το μήνυμα αυτό σε ομιλία που θα εκφωνήσω ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην οποία θα παραστώ την ερχόμενη εβδομάδα. Σκέφτηκα ότι θα ήταν δικαιολογημένο να απευθυνθώ στον ΟΗΕ και να τους ενημερώσω για τα γεγονότα όπως είναι».

«Το Ισραήλ θέλει ειρήνη και προσπάθησε να διαπραγματευτεί για δυόμιση χρόνια. Γνωρίζουμε ότι η ειρήνη εξαρτάται από την (αμοιβαία) αναγνώριση και την ασφάλεια», προσέθεσε ο Νετανιάχου, τονίζοντας ότι αυτά είναι τα μηνύματα που σκοπεύει να μεταφέρει στη Γενική Συνέλευση.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, προτίθεται να ζητήσει την ένταξη στον ΟΗΕ ενός παλαιστινιακού κράτους κατά την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 23 Σεπτεμβρίου, αν ως τότε δεν υπάρχει κάποια «αξιόπιστη πρόταση» για επιστροφή στις διαπραγματεύσεις.