Φιλανθρωπική δωρεά-ρεκόρ αξίας 265 εκατ. ευρώ με παρουσιαστή τον Ράσελ Κρόου!

Φιλανθρωπική δωρεά-ρεκόρ αξίας 265 εκατ. ευρώ με παρουσιαστή τον Ράσελ Κρόου!

Ο αυστραλός μεγιστάνας των ορυχείων Άντριου Φόρεστ έκανε τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική δωρεά που έχει γίνει ποτέ στη χώρα του, το ποσό των 400 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας που προορίζεται για διάφορους κοινωνικούς και επιστημονικούς σκοπούς.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Fortescue Metals Group εξήγησε ότι η δωρεά αυτή είναι μια κίνηση αγάπης της συζύγου του Νίκολα και του ιδίου. «Κάνουμε τώρα τη δωρεά αυτή γιατί η στιγμή είναι σημαντική για τους σκοπούς για τους οποίους την προσφέρουμε», δήλωσε ο 55χρονος επιχειρηματίας κατά τη διάρκεια τελετής στην Καμπέρα την οποία παρουσίασε ο σταρ του Χόλιγουντ Ράσελ Κρόου.

Σχεδόν 75 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας θα δοθούν για την καταπολέμηση του καρκίνου. Το υπόλοιπο ποσό προορίζεται για διάφορες εκστρατείες καταπολέμησης, κυρίως της λεγόμενης σύγχρονης σκλαβιάς ή για προγράμματα εκπαίδευσης. Ο 'Αντριου Φόρεστ ίδρυσε το 2012 το «Walk Free Foundation» ξεκινώντας μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης στις σύγχρονες μορφές δουλείας, που περιλαμβάνουν πολύ διαφορετικές περιπτώσεις.

«Είναι η μεγαλύτερη φιλανθρωπική δωρεά στην ιστορία μας. Θα αλλάξει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων εδώ και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκομ Τέρμπολ. Η φιλανθρωπική δράση ανθεί στην Αυστραλία. Ο μεγιστάνας των καζίνο Τζέιμς Πάκερ είχε δημιουργήσει το 2014 ένα ίδρυμα που είχε χρηματοδοτήσει με 200 εκατ. δολ. Αυστραλίας. Ωστόσο τα ποσά αυτά απέχουν μακράν των δωρεών που προσφέρονται στις ΗΠΑ. Ο όμιλος Fortescue περιλαμβάνεται στους τέσσερις μεγάλους εξαγωγείς σιδηρομεταλλεύματος μετά τις αγγλο-αυστραλέζικες BHP Billiton και Rio Tinto και τον βραζιλιάνικο κολοσσό Vale. 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ