ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το αίτημα των Παλαιστίνιων θα αποτύχει»

Νετανιάχου: «Το αίτημα των Παλαιστίνιων θα αποτύχει»
Πεπεισμένος παρουσιάστηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τη μη έγκριση του αιτήματος των Παλαιστινίων...

Πεπεισμένος παρουσιάστηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τη μη έγκριση του αιτήματος των Παλαιστινίων περί ένταξης του παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ.

Ο Νετανιάχου δήλωσε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ότι η παρέμβασή του στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα έχει ωε στόχο να εκφράσει την «αλήθεια» και να φροντίσει «ώστε να αποτύχει η απόπειρα (των Παλαιστίνιων) να παρακάμψουν τις άμεσες διαπραγματεύσεις».

«Η αλήθεια είναι ότι το Ισραήλ θέλει την ειρήνη και ότι οι Παλαιστίνιοι κάνουν ότι μπορούν για να μπλοκάρουν τις απευθείας διαπραγματεύσεις (...) Πρέπει να καταλάβουν ότι η ειρήνη κατακτιέται μόνο μέσω διαπραγματεύσεων και όχι παρακάμπτοντάς τις μέσω του ΟΗΕ», τόνισε.

Επιπλέον θεωρεί δεδομένη την άσκηση βέτο από τις ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, όπως άλλωστε έχει ήδη ανακοινώσει η αμερικανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Νετανιάχου θα αναχωρήσει την Τετάρτη για τη Νέα Υόρκη και την ίδια ημέρα θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα. Θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την Παρασκευή, μετά τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.