ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικές επιθέσεις Λονδίνο: Στον «αέρα» οι Βρετανικές εκλογές

Τρομοκρατικές επιθέσεις Λονδίνο: Στον «αέρα» οι Βρετανικές εκλογές

Ειδήσεις - Επίθεση Λονδίνο:Όλα ανοικτά μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του Λονδίνου - Έντονος προβληματισμός για τη διενέργεια των εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 8 Ιουνίου 2017 - Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα προεδρεύσει μιας συνεδρίασης του συμβουλίου Cobra το πρωί της Κυριακής 4 Ιουνίου, μετέδωσαν η εφημερίδα Telegraph και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, λίγες ώρες μετά το μακελειό

ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 8ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΕΠΙΘΕΣΕΩΝ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ COBRA

Στις συνεδριάσεις αυτές λαμβάνουν μέρος κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

Αμέσως μετά αναμένεται να κάνει δηλώσεις η Τερέζα Μέι.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν οι δύο βασικοί υποψήφιο των εκλογών, η Τερέζα Μέι και ο Τζέρεμι Κόρμπιν, θα αναβάλουν τις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες τους ενόψει των εκλογών της Πέμπτης, στη Βρετανία έχει αρχίσει να γίνεται λόγος για ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών.

Ένα «κίνημα» για την αναβολή των εκλογών στη Μεγάλη Βρετανία που ήταν προγραμματισμένες για τις 8 Ιουνίου έκανε την εμφάνισή του λίγη ώρα μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου που άφησε πίσω της εξι νεκρούς.

Το «κίνημα» αυτό έχει κάνει την εμφάνισή του και στα social media αλλά και σε πλατφορμα συγκέντρωσης υπογραφών όπου ζητείται η συμμετοχή των πολιτών προκειμένου οι εκλογές «να αναβληθούν για το προσεχές μέλλον».

Ο Mark Oxley που ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών δήλωσε σίγουρος ότι το αίτημά του θα βρει μεγάλη υποστήριξη καθώς, όπως δήλωσε, «πρέπει να βάλουμε σε προτεραιότητα την ασφάλεια της πατρίδας και των πολιτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Συγκλονισμένη η Τερέζα Μέι

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι επιβεβαίωσε ότι η «φρικτή εξέλιξη» που καταγράφηκε στο Λονδίνο, όπου ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και άνθρωποι μαχαιρώθηκαν, θεωρείται από τις αρχές μια «πιθανή τρομοκρατική ενέργεια».

«Αφού συνομίλησα με την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η φρικτή εξέλιξη που σημειώθηκε στο Λονδίνο θεωρείται ως μια πιθανή τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε η Μέι σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο αριθμός 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η έρευνα «εξελίσσεται ραγδαία», συνέχισε η Μέι. «Θέλω να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μου στην αστυνομία και τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας που βρίσκονται επιτόπου. Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε αυτούς που πιάστηκαν σ' αυτά τα φοβερά γεγονότα».

Σχετικές ειδήσεις