ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικό χτύπημα Λονδίνο - Τερέζα Μέι: Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν κανονικά (vid)

Τρομοκρατικό χτύπημα Λονδίνο - Τερέζα Μέι: Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν κανονικά (vid)

Η Τερέζα Μέι δήλωσε πως η προεκλογική εκστρατεία θα επαναληφθεί αύριο Δευτέρα (05/06)

Οι βρετανικές βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Ιουνίου, όπως είναι προγραμματισμένο, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μετά την επίθεση στο Λονδίνο που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους ενώ 48 τραυματίσθηκαν.

Πολιτικά κόμματα, μεταξύ των οποίων οι Συντηρητικοί της Μέι και το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Εργατικό Κόμμα, ανέστειλαν σήμερα την προεκλογική εκστρατεία τους, αλλά η Μέι δήλωσε πως η προεκλογική εκστρατεία θα επαναληφθεί αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Σε ένδειξη σεβασμού, τα δύο πολιτικά κόμματα αναστείλαμε για σήμερα την προεκλογική εκστρατεία μας, όμως δεν μπορεί να επιτραπεί στη βία να διαταράξει τη δημοκρατική διαδικασία, έτσι η προεκλογική εκστρατεία θα επαναληφθεί πλήρως αύριο και οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν όπως είναι προγραμματισμένο την Πέμπτη», τόνισε η Μέι σε δήλωση που έκανε μπροστά στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ και η οποία αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Μάλιστα, μίλησε για ένα νέο είδος τρομοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι οι δράστες αντιγράφουν ο ένας τον άλλον.

«Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν με τέσσερις τρόπους» τόνισε ακόμη, αναλύοντας το σκεπτικό της:

  • Πρώτον, πρέπει να καταπολεμήσουμε την ιδεολογία που ισχυρίζεται ότι οι αξίες μας είναι ασύμβατες με το Ισλάμ -και αυτή είναι μία από τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας
  • Δεύτερον, το Ίντερνετ παρέχει ασφαλές έδαφος στους τρομοκράτες. Θα πρέπει η διεθνής κοινότητα να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να καταπολεμήσει τον εξτρεμισμό που αναπτύσσεται μέσω του Διαδικτύου
  • Τρίτον, υπάρχει μεγάλη ανοχή στον εξτρεμισμό στη χώρα μας και αυτό πρέπει να αλλάξει
  • Τέταρτον, πρέπει να αναθεωρήσουμε την αντιτρομοκρατική μας πολιτική και να βεβαιωθούμε ότι η Αστυνομία έχει όλες τις εξουσίες που χρειάζεται.

Δείτε το βίντεο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ