ΚΟΣΜΟΣ

Πανικός στη Νάπολη: Στις φλόγες ο Βεζούβιος (pics+vids)

Πανικός στη Νάπολη: Στις φλόγες ο Βεζούβιος (pics+vids)

Σε συναγερμό βρίσκονται οι ιταλικές Αρχές λόγω των δεκάδων πυρκαγιών που μαίνονται στη γειτονική χώρα

Τις τελευταίες ώρες ο Βεζούβιος έχει τυλιχθεί στους καπνούς, ωστόσο δεν πρόκειται για κάποιο «ξύπνημα» του ηφαιστείου.

Οι Ιταλοί πυροσβέστες δίνουν μάχη με διάφορες εστίες φωτιάς κατά μήκος της νότιας Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν ξεσπάσει στις πλαγιές του Βεζούβιου.

Εξαιτίας των πολλών μετώπων η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ιταλίας έχει επιστρατεύσει συνολικά 18 ελικόπτερα. Την κατάσταση δυσχεραίνουν ο καύσωνας και η ξηρασία που πλήττουν εδώ και λίγο καιρό τη γειτονική χώρα. Σπίτια και περιοχές κοντά στον Βεζούβιο έχουν εκκενωθεί προληπτικά καθώς η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού ανέφερε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ιταλίας, Τζαν Λούκα Γκαλέτι, που επισκέφθηκε την περιοχή. Η εισαγγελία του Τόρε Ανουτσιάτα, περιοχής που βρίσκεται κοντά στην Πομπηία, ξεκίνησε έρευνα.

«Θα οδηγήσουμε τους πυρομανείς ενώπιον της Δικαιοσύνης με απόλυτη αποφασιστικότητα: πρόκειται για ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με κάθειρξη 15 ετών και εάν κάποιος έβαλε φωτιά στον Βεζούβιο, θέλω να τον δω στην φυλακή για 15 χρόνια» δήλωσε ο Γκαλέτι.

«Δεν μπορώ προς το παρόν να πω εάν η φωτιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού ή όχι όμως μου φαίνεται παράξενο ότι τρεις από τις εστίες ξέσπασαν στην ίδια περιοχή» υπογράμμισε ο υπουργός.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν δορυφορικές φωτογραφίες όπως και επίσης φωτογραφίες από μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να καθορίσουν εάν ανθρώπινο χέρι βρίσκεται πίσω από τις φωτιές.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Δείτε το βίντεο!

Πηγή φωτογραφιών: Twitter

Σχετικές ειδήσεις