ΚΟΣΜΟΣ

Η Νότια Κορέα διεξήγαγε ασκήσεις μετά τη νέα πυρηνική δοκιμή της Πιονγιάνγκ

Η Νότια Κορέα διεξήγαγε ασκήσεις μετά τη νέα πυρηνική δοκιμή της Πιονγιάνγκ

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και του στρατού ξηράς διεξήγαγαν νωρίς το πρωί μια άσκηση σε αντίδραση στην έκτη πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε την Κυριακή η Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιτελείου, τα γυμνάσια στοχοθέτησαν την περιοχή της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας όπου έγινε η χθεσινή δοκιμή.

Η άσκηση προσομοίωσε την εκτόξευση πυραύλων αέρος-επιφάνειας και βαλλιστικών πυραύλων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του νοτιοκορεάτικο γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας.

Τα σημερινά γυμνάσια έγιναν με τη συμμετοχή μόνο νοτιοκορεατικών δυνάμεων, αλλά ετοιμάζονται νέα με τη συμμετοχή των δυνάμεων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα, προστίθεται.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην έκτη και πιο ισχυρή πυρηνική δοκιμή της. Η Πιονγιάνγκ ανακοίνωσε αργότερα ότι δοκιμάστηκε μια προηγμένη βόμβα υδρογόνου η οποία μπορεί να τοποθετείται στην κεφαλή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, σε μια νέα δραματική κλιμάκωση της διένεξής της με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Σχετικές ειδήσεις