ΚΟΣΜΟΣ

Προκαλεί ο Ραχόι: Δεν έγινε δημοψήφισμα στην Καταλονία, οι αστυνομικοί έκαναν τη δουλειά τους

Προκαλεί ο Ραχόι: Δεν έγινε δημοψήφισμα στην Καταλονία, οι αστυνομικοί έκαναν τη δουλειά τους

Καταλονία | Ειδήσεις: Με μια πρωτοφανή δήλωση που σίγουρα δεν θα ταίριαζε σε προφίλ Ευρωπαίου ηγέτη, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, επέμεινε το βράδυ της Κυριακής (01/10/2017) πως «ηΚαταλονία απέτυχε να διεξαγάγει σήμερα ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία», ενώ παράλληλαευχαρίστησε τις δυνάμεις ασφαλείας «που επέβαλαν τον νόμο και έκαναν τη δουλειά τους» και υποστήριξε πως «το Κράτος Δικαίου επικράτησε στην Καταλονία».

«Ο λαός της Καταλονίας ξεγελάστηκε για να πάρει μέρος στην απαγορευμένη ψηφοφορία», υποστήριξε ο Ραχόι, προσθέτοντας πως το δημοψήφισμα ήταν ένα στρατήγημα της περιφερειακής κυβέρνησης εναντίον της νομιμότητας και της δημοκρατικής αρμονίας και ήταν ένας «δρόμος που οδηγεί στο πουθενά».

«Σήμερα δεν έγινε δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση στην Καταλονία. Το κράτος δικαίου παραμένει σε ισχύ με όλη τη δύναμή του», τόνισε ο συντηρητικός ηγέτης σε τηλεοπτική ομιλία του.

«Οι δυνάμεις της τάξης έκαναν το καθήκον τους και σεβάστηκαν την εντολή της Δικαιοσύνης, η οποία είχε απαγορεύσει το δημοψήφισμα. «Θα ήταν ευκολότερο για όλους να κοιτάξουμε από την άλλη πλευρά», πρόσθεσε ο συντηρητικός ηγέτης.

Κατά τον ίδιο, το δημοψήφισμα αποτελούσε μια «αληθινή επίθεση εναντίον του Κράτους Δικαίου (...) στην οποία το κράτος αντέδρασε με αποφασιστικότητα και ηρεμία».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός ζήτησε επίσης να συναντηθεί με όλα τα πολιτικά κόμματα για αν συζητήσουν το μέλλον της χώρας μετά το δημοψήφισμα.

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τη βία και την αιματηρή καταστολή στην Καταλονία

Σχετικές ειδήσεις