ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός ένας από τους Βρετανούς ομήρους στη Νιγηρία - Aπελευθερώθηκαν οι υπόλοιποι

Νεκρός ένας από τους Βρετανούς ομήρους στη Νιγηρία - Aπελευθερώθηκαν οι υπόλοιποι

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε δεν έχουν διευκρινιστεί

Ένας Βρετανός, ο Ιαν Σκουάιρ, ο οποίος είχε απαχθεί στη Νιγηρία, σκοτώθηκε ενώ τρεις συμπατριώτες του που επίσης κρατούνταν όμηροι απελευθερώθηκαν και επέστρεψαν στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Φόρεϊν Όφις.

«Είμαστε χαρούμενοι και ανακουφισμένοι για την Αλάνα, τον Ντέιβιντ και τη Σίρλεϊ που επέστρεψαν σώοι και αβλαβείς. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του Ίαν» ανέφεραν οι οικογένειες των τριών άλλων ομήρων στην ανακοίνωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότηα μέσω του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ίαν Σκουάιρ, η Αλάντα Κάρσον, ο Ντέιβιντ Ντόνοβαν και η Σίρλεϊ Ντόνοβαν είχαν απαχθεί στις 13 Οκτωβρίου στη νότια Νιγηρία. «Ευχαριστούμε για τη βοήθεια που λάβαμε» από τη διπλωματική αντιπροσωπεία της Βρετανίας στη Νιγηρία αλλά «και τις νιγηριανές Αρχές» που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι τέσσερις Βρετανοί, που είναι μέλη μιας φιλανθρωπικής χριστιανικής οργάνωσης απήχθησαν κοντά στο Ουάρι, στην Πολιτεία του Δέλτα, όπου τα τρία τελευταία χρόνια είχαν αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο Σκουάιρ δεν έχουν διευκρινιστεί, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι απαγωγές για την καταβολή λύτρων είναι συνηθισμένο φαινόμενο στη νότια Νιγηρία όπου τα μέλη πλούσιων οικογενειών μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο εγκληματικών οργανώσεων. Τα θύματα τις περισσότερες φορές απελευθερώνονται μετά από μερικές ημέρες, αφού καταβληθούν τα λύτρα.

Πηγή φωτογραφίας: Guardian

Σχετικές ειδήσεις