ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Σε θάνατο καταδικάστηκε η «μαύρη χήρα»

Ιαπωνία: Σε θάνατο καταδικάστηκε η «μαύρη χήρα»

Δικαστήριο της Ιαπωνίας καταδίκασε σε θάνατο την αποκαλούμενη «μαύρη χήρα» της χώρας, μία πρώην εκατομμυριούχο που ξεγελούσε τους εραστές της, τους δηλητηρίαζε δίνοντάς τους κυάνιο και στη συνέχεια αποσπούσε εκατομμύρια από τις ασφάλειες ζωής τους ή τις κληρονομιές

Το δικαστήριο επέβαλε τη θανατική ποινή στην 70χρονη Chisako Kakehi για τη δολοφονία τριών αντρών, συμπεριλαμβανομένου ενός συζύγου της, καθώς και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός τέταρτου.

H Kakehi χρησιμοποιούσε το κυάνιο για να «ξεφορτωθεί» ηλικιωμένους συντρόφους. «H κατηγορουμένη ανάγκαζε τα θύματα να πίνουν κυάνιο έχοντας εγκληματική πρόθεση και στις τέσσερις περιπτώσεις» απεφάνθη η δικαστής Ayako Nakagawa, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

H Nakagawa απέρριψε τους ισχυρισμούς των δικηγόρων υπεράσπισης που υποστήριζαν ότι η 70χρονη έπασχε από άνοια. Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής ανέφεραν ότι η Kakehi σκότωνε τους συντρόφους της αμέσως μόλις την έκαναν δικαιούχο σε ασφάλειες ζωής αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Μάλιστα, κατάφερε να συγκεντρώσει, περίπου 8.8 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις την τελευταία δεκαετία αλλά έχασε σχεδόν όλη της την περιουσία εξαιτίας ανεπιτυχών οικονομικών συναλλαγών, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Σχετικές ειδήσεις