ΚΟΣΜΟΣ

Πανικός σε κλαμπ: Υποχώρησε το πάτωμα - Τουλάχιστον 40 τραυματίες (pics+vid)

Πανικός σε κλαμπ: Υποχώρησε το πάτωμα - Τουλάχιστον 40 τραυματίες (pics+vid)

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σε κλαμπ στην Τενερίφη της Ισπανίας, όταν το πάτωμα του καταστήματος κατέρρευσε κάτω από τα πόδια των θαμώνων που διασκέδαζαν.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή (26/11) όταν τμήμα του πατώματος σε μια ντισκοτέκ στην Τενερίφη, στις Κανάριες Νήσους, κατέρρευσε, με αποτέλεσμα οι θαμώνες να καταλήξουν στο υπόγειο του κτηρίου.

Δύο Γάλλοι ηλικίας 38 και 40 ετών, μία Βελγίδα 23 ετών, δύο Βρετανοί 57 και 59 ετών και ένας Ρουμάνος 45 ετών βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών, οι περισσότεροι εκ των οποίων υπέστησαν κατάγματα, διαστρέμματα και μώλωπες, επισήμανε η περιφερειακή κυβέρνηση σε ένα δελτίο τύπου.

Οι ομάδες των πρώτων βοηθειών έσπευσαν γύρω στις 02.30 τοπική ώρα (03.30 ώρα Ελλάδας) στο Αντέχε, στο βορειοδυτικό τμήμα της ισπανικής νήσου, αφού έλαβαν κλήση προκειμένου να επέμβουν καθώς τμήμα του πατώματος περίπου 4 τετραγωνικών μέτρων κατέρρευσε.

«Ο κόσμος που βρισκόταν στο εσωτερικό, έπεσε στο υπόγειο, από ύψος ενός ορόφου» διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το υπόγειο, όπου στο παρελθόν στεγαζόταν μια αίθουσα μπίνγκο, δεν χρησιμοποιείτο τη νύχτα του ατυχήματος, δήλωσε ο δήμαρχος της Τενερίφης Μιγκέλ Ροντρίγκεθ Φράχα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εκκένωσαν το κέντρο διασκέδασης και οι τραυματίες, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το κέντρο λειτουργούσε νόμιμα και στην αίθουσα δεν φαινόταν να επικρατεί συνωστισμός, τη στιγμή του ατυχήματος. Η αστυνομία ξεκινήσει έρευνα για τη διαλεύκανση των συνθηκών του περιστατικού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Πηγή φωτογραφιών: Mirror

Σχετικές ειδήσεις