Επιστολή Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε Μπερτομέου: «Αγωγή και μήνυση στον Ολυμπιακό»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απέστειλε επιστολή στον Τζόρντι…

«Θρίλερ» στην Κρήτη: Εντοπίστηκε νεκρή 19χρονη στο σπίτι της

Την αναζητούσαν οι δικοί της από χθες…

Απίστευτο: Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στη Χαλυβουργική για «φέσια» 32 εκατ. ευρώ

Χαλυβουργική | ΔΕΗ | Ειδήσεις: Ως ένας…

Η Μόνικα Λεβίνσκι εξομολογείται: Έτσι «άναψα» τον Κλίντον με το στρινγκ μου (vids)

Με «πικάντικες» λεπτομέρειες αναφέρθηκε στα όσα προηγήθηκαν…

Καιρός: Δείτε πού θα χιονίσει το τριήμερο και πόσα εκατοστά θα στρώσει (video)

Μέχρι και 2 μέτρα χιόνι δείχνουν τα…

Την παράξενη αποστροφή της Θάτσερ για τα πάντα αποκαλύπτουν απόρρητα έγραφα

Την παράξενη αποστροφή της Θάτσερ για τα πάντα αποκαλύπτουν απόρρητα έγραφα

Η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε αρνηθεί όταν ήταν πρωθυπουργός να επιβιβαστεί ένα γλυκύτατο πάντα στο αεροπλάνο της σε ένα ταξίδι της στις ΗΠΑ, σύμφωνα με κάποια έγγραφα από τα κρατικά αρχεία της Βρετανίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Τον Ιανουάριο του 1981, το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον είχε ζητήσει από τον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου να του «δανείσει» το αρσενικό του πάντα.

Ο πρόεδρος της Ζωολογικής Εταιρείας του Λονδίνου Σόλι Ζάκερμαν άδραξε τότε την ευκαιρία για να προσπαθήσει να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας με την βοήθεια της «Σιδηράς Κυρίας».

Ο Λόρδος Ζάκερμαν «θα ήταν πολύ χαρούμενος να ανακοινώσει τον δανεισμό ή την άφιξη του πάντα την ώρα που η πρωθυπουργός θα κρίνει ως την πιο κατάλληλη για να ευνοηθούν οι αγγλοαμερικανικές σχέσεις», γράφει ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Ρόμπερτ Άρμστρονγκ σε ένα από τα κείμενα των αρχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

3504

«Πρότεινε ακόμη η πρωθυπουργός να πάρει το πάντα στο πίσω μέρος του Concorde της όταν θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον τον ερχόμενο μήνα», προσθέτει ο Ρόμπερτ Άρμστρονγκ, σύμφωνα με τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη διεύθυνση των Βρετανικών Κρατικών Αρχείων στο Κιου, μια συνοικία στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.

Όμως η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν επείσθη ότι θα έπρεπε να εμπλακεί στις προσπάθειες του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου να προσφέρει έναν σύντροφο σε ένα θηλυκό πάντα.

Thatcher

«Ο Λόρδος Ζ ξέρει περισσότερα πράγματα από εμένα για τα πάντα - είμαι βέβαιη ότι μπορεί να κανονίσει αυτά τα πράγματα», ανέφερε τότε η «Σιδηρά Κυρία» σε χειρόγραφο σημείωμά της.

Ο ιδιωτικός της γραμματέας Κλάιβ Γουίτμορ απάντησε ως εκ τούτου στον Λόρδο Ζάκερμαν: «Είπε ότι δεν θα πάρει μαζί της το πάντα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters