«Φρενάρει» η προκαταρκτική έρευνα για τη φωτιά στο Μάτι

Πάνω από 100 σελίδες αριθμεί το πόρισμα…

Συντάξεις: Το Δεκέμβριο η απόφαση για την περικοπή τους

Στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της…

Μεγάλη φωτιά στη Ζαχάρω Ηλείας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση…

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ποιες περιοχές θα σαρώσουν ισχυρές καταιγίδες

Θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας…

Κυβερνητικές πηγές: Ο Μητσοτάκης ηθικός αυτουργός μιας κατά συρροή κίτρινης δημοσιογραφίας

Σκληρή απάντηση στις επιθέσεις που είχε εξαπολύσει…

Την παράξενη αποστροφή της Θάτσερ για τα πάντα αποκαλύπτουν απόρρητα έγραφα

Την παράξενη αποστροφή της Θάτσερ για τα πάντα αποκαλύπτουν απόρρητα έγραφα

Η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε αρνηθεί όταν ήταν πρωθυπουργός να επιβιβαστεί ένα γλυκύτατο πάντα στο αεροπλάνο της σε ένα ταξίδι της στις ΗΠΑ, σύμφωνα με κάποια έγγραφα από τα κρατικά αρχεία της Βρετανίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Τον Ιανουάριο του 1981, το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον είχε ζητήσει από τον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου να του «δανείσει» το αρσενικό του πάντα.

Ο πρόεδρος της Ζωολογικής Εταιρείας του Λονδίνου Σόλι Ζάκερμαν άδραξε τότε την ευκαιρία για να προσπαθήσει να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας με την βοήθεια της «Σιδηράς Κυρίας».

Ο Λόρδος Ζάκερμαν «θα ήταν πολύ χαρούμενος να ανακοινώσει τον δανεισμό ή την άφιξη του πάντα την ώρα που η πρωθυπουργός θα κρίνει ως την πιο κατάλληλη για να ευνοηθούν οι αγγλοαμερικανικές σχέσεις», γράφει ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Ρόμπερτ Άρμστρονγκ σε ένα από τα κείμενα των αρχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

3504

«Πρότεινε ακόμη η πρωθυπουργός να πάρει το πάντα στο πίσω μέρος του Concorde της όταν θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον τον ερχόμενο μήνα», προσθέτει ο Ρόμπερτ Άρμστρονγκ, σύμφωνα με τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη διεύθυνση των Βρετανικών Κρατικών Αρχείων στο Κιου, μια συνοικία στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.

Όμως η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν επείσθη ότι θα έπρεπε να εμπλακεί στις προσπάθειες του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου να προσφέρει έναν σύντροφο σε ένα θηλυκό πάντα.

Thatcher

«Ο Λόρδος Ζ ξέρει περισσότερα πράγματα από εμένα για τα πάντα - είμαι βέβαιη ότι μπορεί να κανονίσει αυτά τα πράγματα», ανέφερε τότε η «Σιδηρά Κυρία» σε χειρόγραφο σημείωμά της.

Ο ιδιωτικός της γραμματέας Κλάιβ Γουίτμορ απάντησε ως εκ τούτου στον Λόρδο Ζάκερμαν: «Είπε ότι δεν θα πάρει μαζί της το πάντα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters