ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλικές εκλογές: To Κίνημα των Πέντε Αστέρων δεν θα συμμαχήσει με άλλα κόμματα

Ιταλικές εκλογές: To Κίνημα των Πέντε Αστέρων δεν θα συμμαχήσει με άλλα κόμματα

Το κίνημα των Πέντε Αστέρων διέψευσε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, βάσει του οποίου ο υποψήφιος πρωθυπουργός του κινήματος, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε επαφές του με επενδυτές στο Λονδίνο, φέρεται να είπε ότι οι «πεντάστεροι», αν δεν προκύψει άλλη λύση, μετά τις εκλογές θα είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν και με τους Δημοκρατικούς, την Λέγκα και την Φόρτσα Ιτάλια.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, o ίδιος ο Ντι Μάιο τονίζει ότι «τα όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια».

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός των Πέντε Αστέρων και αντιπρόεδρος της ιταλικής βουλής, αναφερόμενος στο ίδιο πάντα θέμα, προσθέτει:

«Στους διεθνείς επενδυτές που συνάντησα σήμερα στο Λονδίνο, επανέλαβα τα όσα δήλωσα ανέκαθεν. Ότι την ημέρα μετά τις εκλογές, αν δεν εξασφαλίσουμε την πλειοψηφία των εδρών, θα κάνω έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις, καλώντας αυτές να συγκλίνουν στα προγραμματικά μας σημεία και στην κυβερνητική μας ομάδα. Χωρίς κανενός είδους συμμαχίες, υπόγειες συμφωνίες ή ανταλλαγές κυβερνητικών θέσεων».

Σχετικές ειδήσεις