Έντονη ανησυχία για την «απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων ντίζελ» - Ποια χώρα έριξε ήδη «άκυρο»;

Newsroom Newsroom

Έντονη ανησυχία για την «απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων ντίζελ» - Ποια χώρα έριξε ήδη «άκυρο»;

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε σήμερα (21/3) πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απορρίπτει την ιδέα της εισαγωγής μιας γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας των ντιζελοκίνητων οχημάτων στις πόλεις.

«Τασσόμαστε κατά των πανεθνικών απαγορεύσεων», τόνισε χαρακτηριστικά η καγκελάριος, παρουσιάζοντας τις γενικές γραμμές του κυβερνητικού προγράμματός της στην Μπούντεσταγκ.

Αντιθέτως, ζήτησε να προωθηθούν εξατομικευμένες λύσεις για να μειωθούν οι εκπομπές καυσαερίων στις πόλεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την ατμοσφαιρική ρύπανση. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να επανορθώσουν για τα λάθη που έκαναν στο παρελθόν.

Αναφερόμενη, δε, στους δασμούς που έχουν ανακοινώσει οι ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, η Μέρκελ προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να λάβει αντίμετρα, εφόσον χρειαστεί.

«Θεωρούμε αυτούς τους δασμούς αθέμιτους» είπε, σημειώνοντας ότι το Βερολίνο είναι πεπεισμένο πως ο απομονωτισμός τελικά θα αποδειχθεί επιζήμιος για όλους. Σημείωσε ωστόσο ότι η Γερμανία και η ΕΕ θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους με τις ΗΠΑ για θέματα εμπορίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved