ΚΟΣΜΟΣ

Το μήνυμα του Δανού εφευρέτη στη γυναίκα του μετά τη δολοφονία της Βαλ - Άφωνος ο δικαστής

Το μήνυμα του Δανού εφευρέτη στη γυναίκα του μετά τη δολοφονία της Βαλ - Άφωνος ο δικαστής

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί αύριο (29/03).

Ο Δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν, που δικάζεται για τη δολοφονία της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, έστειλε ένα γραπτό μήνυμα στη γυναίκα του λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία της Βαλ, χωρίς να ζητήσει βοήθεια, ανέφερε σήμερα το δικαστήριο της Κοπεγχάγης.

«Είμαι σε μια περιπέτεια στο (υποβρύχιο) Ναυτίλος. Όλα καλά. Πλέω σε ήρεμη θάλασσα και σε φεγγαρόφωτο. Δεν θα καταδυθώ. Φίλησε και αγκάλιασε μου τις γάτες», ανέφερε το μήνυμα του Μάντσεν, που ανέγνωσε ο εισαγγελέας, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο DR.

Ο Μάντσεν έχει παραδεχθεί ότι αποκεφάλισε, τεμάχισε και πέταξε στη θάλασσα τη σορό της δημοσιογράφου μετά το θάνατό της, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο οφειλόταν σε ατύχημα. Ο εισαγγελέας Γιάκομπ Μπουκ Γιέπσεν δήλωσε σαστισμένος από το γεγονός ότι ο Μάντσεν μπόρεσε να στείλει μήνυμα στη γυναίκα του, χωρίς να ζητήσει όμως βοήθεια.

VAL

«Εκείνη τη στιγμή απλά δεν ήξερα τι να κάνω», απάντησε ο Μάντσεν στον εισαγγελέα, σύμφωνα με το DR.

Το μήνυμα στη σύζυγο του Μάντσεν, η οποία έπειτα τον χώρισε, εστάλη στις 10 Αυγούστου στις 23:25 (τοπική ώρα) σχεδόν 20 λεπτά αφότου η Βαλ πέθανε από ασφυξία, όπως υποστηρίζει ο εφευρέτης. Η Βαλ εθεάθη τελευταία φορά το βράδυ της 10ης Αυγούστου μαζί με τον Μάντσεν καθώς το υποβρύχιο έφευγε από το λιμάνι της Κοπεγχάγης.

Αργότερα τόνισε ότι είπε στη δικηγόρο του ότι σκέφτηκε να αυτοκτονήσει και ότι το μήνυμα ήταν για να πει «αντίο» στη γυναίκα του. Έπειτα άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να μην δώσει τέλος στη ζωή του, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Έκανα ένα μοιραίο λάθος», σημείωσε στη δικηγόρο του, υποστηρίζοντας ότι βαθμονόνησε λανθασμένα κάποιες βαλβίδες. «Το φρικτό είναι ότι ένας άνθρωπος πέθανε εξαιτίας των πειραματισμών μου. Ο κόσμος μου ισοπεδώθηκε», πρόσθεσε δακρύζοντας.

Κατά τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης, ο Δανός εφευρέτης ρωτήθηκε επίσης για τα βίντεο με βίαιο περιεχόμενο, τα οποία βρήκαν οι Aρχές στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του. Τα βίντεο, έδειχναν, μεταξύ άλλων, γυναίκες βάναυσα κακοποιημένες, πολλές κατά τη διάρκεια ερωτικών περιπτύξεων.

Ο ίδιος τόνισε ότι κατέβασε κάποιο από το υλικό, αλλά παρακολούθησε μόλις λίγα λεπτά εξαιτίας του δυσάρεστου περιεχομένου. Γι αυτό το λόγο αρνήθηκε να παρακολουθήσει τα βίντεο κατά την προβολή τους στο δικαστήριο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων