ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Στο Παλάτι ο Ερντογάν - Συνάντηση με Κάρολο και βασίλισσα Ελισάβετ (vids)

Λονδίνο: Στο Παλάτι ο Ερντογάν - Συνάντηση με Κάρολο και βασίλισσα Ελισάβετ (vids)

Δεκτός από τη βασίλισσα Ελισσάβετ έγινε σήμερα15 Μαΐουο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ, έλαβε την ύψιστη αυτή τιμή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του στη Βρετανία είχε μία σύντομης διαρκείας συνάντηση με τη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αμήχανος ο Ερντογάν μπροστά στη βασίλισσα

Διάχυτη ήταν στην ατμόσφαιρα η αμηχανία κατά τη διάρκεια της συνάντησης, καθώς ο πρόεδρος της Τουρκίας ήταν ολιγομίλητος παρά τις ευγενικές προσπάθειες της βασίλισσας να συνομιλήσει μαζί του, όπως άλλωστε παρουσιάζεται ξεκάθαρα στο βίντεο που ακολουθεί.

Την ίδια ώρα Κούρδοι και Τούρκοι συγκρούονταν με τη βρετανική αστυνομία στη Ντάουνιγκ Στριτ, όπου βρίσκεται η πρωθυπουργική κατοικία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν θα επισκεφτεί και την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι με την οποία θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Βασικά θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών του θα είναι γεωπολιτικά και οικονομικά ζητήματα, όπως η κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ, το θέμα της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν, αλλά και η μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Σχετικές ειδήσεις