ΚΟΣΜΟΣ

Ματωμένος ο προεκλογικός αγώνας του Ερντογάν: Δολοφονική επίθεση κατά βουλευτή (vid+pics)

Ματωμένος ο προεκλογικός αγώνας του Ερντογάν: Δολοφονική επίθεση κατά βουλευτή (vid+pics)

Το γύρο του Διαδικτύου κάνουν εδώ και ένα εικοσιτετράωρο οι απαράδεκτες εικόνες που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ σχετικά με τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχτηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ισλαμιστικού κόμματος, Μεχμέτ Φετχί Οζτούρκ, στην Άγκυρα από μέλη των ακροδεξιών «Γκρίζων Λύκων».

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, όλα ξεκίνησαν όταν στελέχη των δύο κομμάτων συναντήθηκαν στη γειτονικά Τσανκαγιά της Άγκυρας, όπου είχαν βγει, για να κρεμάσουν σημαίες.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, γρήγορα η κατάσταση ξέφυγε πέρα από κάθε έλεγχο, με αποτέλεσμα οι «Γκρίζοι Λύκοι» να χτυπήσουν με στειλιάρια από τα πανό που μετέφεραν τον Οζτούρκ, τραυματίζοντας αυτόν κι άλλο ένα άτομο, προτού επέμβει τελικά η αστυνομία.

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι τη στιγμή που έφτασε στο σημείο το ασθενοφόρο, για να παραλάβει τους τραυματίες, οι Τούρκοι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν την άμεση διακομιδή τους στο νοσοκομείο.

Σε βίντεο απεικονίζεται, μάλιστα, ο αδερφός του υποψήφιου βουλευτή να εκλιπαρεί τους αστυνομικούς να αφήσουν το ασθενοφόρο να φύγει από το σημείο

«Περίμεναν εντολές», έλεγαν. «Θέλετε να πεθάνει; Σας παρακαλώ αφήστε μας!», ακούγεται να λέει ο αδερφός του βουλευτή.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο κυβερήτης της Άγκυρας κατηγορεί τον Οζτούρκ ότι άνοιξε πυρ κατά των Γκρίζων Λύκων και πως δεν φταίνε εκείνοι για τα επεισόδια.

Το κλίμα στην Άγκυρα, σχεδόν ένα μήνα πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές, παραμένει εξαιρετικά τεταμένο, με το καθεστώς Ερντογάν να πηγαίνει χέρι – χέρι με τους Γκρίζους Λύκους του Ντεβλέτ Μπαχτσελί και την πόλωση να χτυπάει «κόκκινο».

Δείτε εικόνες και βίντεο από την επίθεση

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις