Πούτιν: Δεν έχω κουραστεί, τον διάδοχό μου θα τον ορίσει ο λαός

Newsroom Newsroom

Πούτιν: Δεν έχω κουραστεί, τον διάδοχό μου θα τον ορίσει ο λαός

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για όλους και για όλα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησε για 16η φορά σήμερα με τους Ρώσους πολίτες μέσω της «απευθείας γραμμής», οι οποίοι του έθεσαν πλήθος ερωτημάτων που αφορούσαν περισσότερο τη ρωσική κοινωνία και οικονομία και λιγότερο την εξωτερική πολιτική.

Η φετινή «απευθείας γραμμή», διέφερε από τις προηγούμενες ως προς το ότι στο στούντιο δεν υπήρχαν προσκεκλημένοι πολίτες, ενώ κατά την διάρκεια της επικοινωνίας αυτής συμμετείχαν ενεργά οι κυβερνήτες των περιφερειών και οι υπουργοί της ρωσικής κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της απευθείας αυτής επικοινωνίας, που διήρκεσε 4 ώρες και 20 λεπτά, ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε σε 79 ερωτήσεις, από τις 2,6 εκατομμύρια ερωτήσεις που είχαν υποβληθεί συνολικά.

«Δεν κουράστηκα ακόμη, τον διάδοχο μου θα τον ορίσει ο λαός»

Στην ουσία ήταν μια επικοινωνία εφ όλης της ύλης, στην οποία ο Ρώσος πρόεδρος, απαντώντας σε ένα ερώτημα το οποίο διάβασε και το οποίο έγραφε «Βολόντια δεν κουράστηκες ακόμη;», ακούστηκε να λέει ότι «δεν κουράστηκα για την ώρα». Δεν ήταν όμως η μοναδική στιγμή που έδωσε τον τόνο της άμεσης επικοινωνίας. Όταν ρωτήθηκε τι κάνει για παράδειγμα όταν δεν ξέρει τι να κάνει, είπε ότι ακολουθεί των κανόνα των αυτοκινητιστών που λένε «αν δεν είσαι σίγουρος, μην προσπερνάς» προσθέτοντας ότι «το τίμημα του λάθους είναι πολύ μεγάλο για ανθρώπους που ασχολούνται με το είδος της δικής μου δραστηριότητας».

Ή ακόμη όταν κάποιος τον ρώτησε αν τυχαίνει «να γελάει με τον εαυτό του», εκείνος απάντησε χαριτολογώντας «το κάνω πολλές φορές».

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν απέφυγε να απαντήσει και στο ζήτημα της διαδοχής του μετά το τέλος της θητείας του. Στο ερώτημα αν ετοιμάζει ήδη τον διάδοχο του για το αξίωμα του προέδρου, ο Βαλντίμιρ Πούτιν απάντησε ως εξής: «Πάντα το σκέφτομαι αυτό, διάδοχος με την κλασική έννοια δεν υπάρχει, θα τον ορίσει ο ρωσικός λαός, ο εκλογέας της Ρωσίας. Φυσικά όμως και σκέφτομαι ότι πρέπει να υπάρξει μια νέα γενιά στελεχών, υπεύθυνων ανθρώπων, που θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη για την Ρωσία».

Κοινωνικά ζητήματα

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος στα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν έντονα τους Ρώσους πολίτες λέγοντας ότι «η χώρα μπορεί να μείνει ανεπανόρθωτα πίσω, εάν δεν δοθεί προσοχή σε τέτοια ζητήματα όπως η ιατρική περίθαλψη, η παιδεία, οι υποδομές, οι αερομεταφορές, οι μεταφορές και η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού» και πως «είναι αναγκαίο να αξιοποιηθούν όλοι οι πόροι».

Η χώρα μπορεί να αναπτυχθεί με ελεύθερους, χειραφετημένους και δημιουργικούς ανθρώπους

Ο Ρώσος πρόεδρος απέρριψε την προσφυγή σε μεθόδους αυστηρής καταστολής, όπως αυτές που χρησιμοποιήθηκαν την περίοδο της δεκαετίας του 1930 η της δεκαετίας του 1950, ώστε να υπάρξει μια αποτελεσματική οικονομική ανάπτυξη.

«Στις σημερινές συνθήκες δεν είναι αναγκαίο να προσφύγουμε σε ακραία μέτρα, τα οποία υιοθετήθηκαν στις δεκαετίες του 1930 και του 1950. Για να έχουμε αποτελέσματα στις σημερινές συνθήκες, πρέπει να χειραφετήσουμε τον κόσμο, να επιδιώξουμε ώστε ο καθένας να μπορεί να είναι δημιουργικός, Και αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο οι ελεύθεροι άνθρωποι».

Ζητήματα λογοκρισίας και ελευθεροτυπίας

Η Ρωσία δεν προτίθεται να κλείσει κανένα δημοφιλές μέσο κοινωνική δικτύωσης στο διαδίκτυο, ήταν η απάντηση που έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος στο ερώτημα που του έθεσαν Ρώσοι μπλόγκερς αν προτίθεται να κλείσει το YouTube και το Instagram, ενώ δήλωσε ότι γνωρίζει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με την ηλεκτρονική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος θεωρεί ότι η ειδησεογραφία του δημοφιλούς ραδιοφωνικού σταθμού «Echo Moskvi» (Ηχώ τη Μόσχας) «χρειάζεται φιλτράρισμα».

«Συμφωνώ ότι πολλά πράγματα που προπαγανδίζονται εκεί (στην Ηχώ τη Μόσχας) απαιτούν προσεκτικό φιλτράρισμα», είπε ο Ρώσος πρόεδρος. Ενώ απαντώντας στο ερώτημα «πότε η Gazprom θα σταματήσει να χρηματοδοτεί τον σταθμό, ο Πούτιν έδωσε την ακόλουθη απάντηση: « Αυτό καταδεικνύει ότι δίνουμε προσοχή σ αυτό λέγεται ελευθεροτυπία».

Η Δύση ακολουθεί λαθεμένη πολιτική έναντι της Ρωσίας

Οι επικρίσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας είναι ένας τρόπος περιορισμού της Ρωσίας επειδή την βλέπει ως ανταγωνιστή και αυτή είναι μια λαθεμένη πολιτική, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στις σχέσεις Δύσης - Ρωσίας την παρούσα περίοδο. Προσέθεσε μάλιστα ότι αυτό που απαιτείται δεν είναι να περιορίζεις κάποιον και στην περίπτωση αυτή την Ρωσία, αλλά να οικοδομήσεις μια εποικοδομητική συνεργασία, καθώς τότε ο γενικός αντίκτυπος για την παγκόσμια οικονομία θα είναι εντελώς θετικός όπως και για την πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας. Επεσήμανε επίσης ότι αρκετά μέλη της διεθνούς κοινότητα άρχισαν να κατανοούν ότι πρέπει να οικοδομήσουν κανονικές σχέσεις με την Ρωσία.

Αστείο οι επικρίσεις περί συνωμοσίας Ρωσίας με τον Τράμπ

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε ως καθαρή ανοησία τους ισχυρισμούς ότι τάχα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ρωσίας.

Ερωτηθείς να πει ποιο ήταν το καλύτερο αστείο που άκουσε τελευταία, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι πρόσφατα μια γνωστή γερμανική εφημερίδα έχει γράψει ότι δήθεν ο Τράμπ «σπρώχνει την Ευρώπη στην αγκαλιά του Πούτιν».

Για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους σημερινούς κινδύνους αλλά και στα όσα λέγονται για το ενδεχόμενο ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Το ότι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος μπορεί να σημάνει το τέλος του σημερινού ανθρώπινου πολιτισμού, είναι κάτι που πρέπει να μας αποτρέπει από ακραίες και εξαιρετικά επικίνδυνες για τον σύγχρονο πολιτισμό μας πράξεις σε διεθνές επίπεδο» υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέροντας την γνωστή ρήση του Αϊνστάιν που είχε πει «Δεν γνωρίζω με τι είδους όπλα θα γίνει ο τρίτος παγκόσμιος, αλλά ο τέταρτος παγκόσμιος θα γίνει με πέτρες και ξύλα»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved