ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με το «κρυφό» μήνυμα στο τζάκετ της Μελάνια - Αυτός ήταν ο αποδέκτης! (video)

Σάλος με το «κρυφό» μήνυμα στο τζάκετ της Μελάνια - Αυτός ήταν ο αποδέκτης! (video)

Το μπουφάν που φορούσε η Μελάνια Τραμπ στην αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε στα σύνορα με το Μεξικό προκάλεσε κατάπληξη και πολλά ερωτηματικά για το τι ήθελε να… πει η πρώτη κυρία των ΗΠΑ με τη φράση που ήταν γραμμένη στην πλάτη του: «Πραγματικά, δεν με νοιάζει, εσένα;».

Η Μελάνια Τραμπ πήρε το αεροπλάνο για το Μακάλεν του Τέξας ντυμένη με ένα χακί μπουφάν – μάρκας Zara και αξίας 39 δολαρίων, σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα – στο πίσω μέρος του οποίου ήταν γραμμένο, με μεγάλα λευκά γράμματα, το επίμαχο σύνθημα.

Κατά την άφιξή της στο Τέξας, η πρώτη κυρία είχε πλέον βγάλει το ελαφρύ μπουφάν, αλλά οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης είχαν ήδη πάρει φωτιά.

«Δεν πρόκειται για φάρσα. Η Μελάνια Τραμπ φορούσε ένα σακάκι με τη φράση "δεν με νοιάζει" για να πάει στα κέντρα κράτησης παιδιών. Είμαι άναυδος», σχολίασε στο Twitter ο Ζακ Πετκάνας του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στο Twitter, τα ερωτηματικά πλήθαιναν, όπως και οι κάθε λογής εξηγήσεις. Ορισμένοι αναρωτιούνταν μάλιστα αν επρόκειτο για ένα μήνυμα προς το... σύζυγό της.

Η εκπρόσωπος της πάντως, η Στέφανι Γκρίσαμ, διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα κρυφό μήνυμα». «Είναι απλώς ένα μπουφάν (...) Μετά τη σημερινή σημαντική επίσκεψη στο Τέξας, ελπίζω ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν θα επικεντρωθούν στην γκαρνταρόμπα της», διευκρίνισε.

Τραμπ: Αυτή είναι η αλήθεια για το «κρυφό μήνυμα»

Και μπορεί η εκπρόσωπος της Μελάνια να επιχείρησε να υποβαθμίσει το μήνυμα που αναγραφόταν στο μπουφάν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη.

Σύμφωνα, λοιπόν με το σύζυγό της, το μήνυμα της Πρώτης Κυρίας είχε αποδέκτη και δεν ήταν άλλος από τα ΜΜΕ.

«Η φράση που αναγραφόταν στην πίσω πλευρά του μπουφάν της Μελάνια αναφέρεται στα Fake News των ΜΜΕ. Η Μελάνια έμαθε πόσο άτιμα είναι και πλέον δεν την ενδιαφέρει» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος

«Φοβούνται χωρίς τις οικογένειές τους»

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ επισκέφθηκε χθες (21/06) Πέμπτη χαμογελαστή ένα κέντρο όπου κρατούνται παιδιά παράτυπων μεταναστών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους στα αμερικανικά σύνορα.

«Φοβούνται χωρίς τις οικογένειές τους», δήλωσε η Μελάνια αφού συναντήθηκε με κάποια από τα παιδιά που κρατούνται στο κέντρο της πόλης Μακάλεν στο Τέξας, τα οποία είχαν γράψει «Καλώς ήρθατε» πάνω σε μια αμερικανική σημαία.

«Σας ευχαριστώ για το έργο σας, τη συμπόνια και την καλοσύνη που τους δώσατε αυτή τη δύσκολη στιγμή», πρόσθεσε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ απευθυνόμενη στο προσωπικό του κέντρου, όπου πέρασε περισσότερη από μία ώρα.

Μια σκηνή που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί λίγες ώρες νωρίτερα, προτού ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράψει διάταγμα για να σταματήσει η πρακτική του χωρισμού των παιδιών από τους γονείς τους.

Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος η Μελάνια έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του αυτή. Όμως το διάταγμα δεν διευθετεί την τύχη των περισσότερων από 2.300 παιδιών που έχουν χωριστεί από τους γονείς τους από τις αρχές Μαΐου.

Το Πεντάγωνο έχει λάβει εντολή να προετοιμάσει καταλύματα στις στρατιωτικές βάσεις για να μπορέσουν να μείνουν οι 20.000 ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες χωρίς χαρτιά.

Πώς μπορώ «να βοηθήσω να ενωθούν αυτά τα παιδιά με τις οικογένειές τους το συντομότερο δυνατό;», ρώτησε η Μελάνια Τραμπ το προσωπικό του κέντρου.

Σε αυτό το κέντρο υποδοχής μένουν περίπου 60 παιδιά ηλικίας 5 με 17 ετών από την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ. Τα περισσότερα είναι έφηβοι που ξεκίνησαν μόνοι τους για το ταξίδι προς τις ΗΠΑ, ενώ έξι έχουν χωριστεί από τους γονείς τους στα αμερικανικά σύνορα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπό της Στέφανι Γκρίσαμ, η πρώτη κυρία είχε μόνη της την ιδέα για την επίσκεψη αυτή.