ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στη Γαλλία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος - Δύο τραυματίες

Τρόμος στη Γαλλία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος - Δύο τραυματίες

Οδηγός αυτοκινήτου, ο οποίος φώναξε «Αλάχ Ακμπάρ», οδήγησε το όχημά του πάνω σε πεζούς, στην πόλη Νιμ της νότιας Γαλλίας.

Ήταν γύρω στη 01:00 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδος) σήμερα (14/09), όταν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων), ο 32χρονος άνδρας έστρεψε το αυτοκίνητό του προς τους περίπου 50 πελάτες ενός μπαρ, του "Instant T", οι οποίοι βρίσκονταν στον δρόμο έξω από το κατάστημα.

Το αυτοκίνητό του, προσέκρουσε σε μια μπάρα ασφαλείας, η οποία είχε τοποθετηθεί ενόψει του φεστιβάλ (feria) της Νιμ, μιας μεγάλης γιορτής που διοργανώνεται στο πλαίσιο των ταυρομαχιών στην πόλη, οι οποίες αναμένεται να αρχίσουν σήμερα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.

Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες που ρωτήθηκαν από το AFP δήλωσαν ότι ο άνδρας φώναξε "Αλάχ Ακμπάρ" (Ο Θεός είναι μεγάλος). Η αστυνομία δεν είχε στοιχεία σχετικά με ριζοσπαστικοποίηση του δράστη πριν από το περιστατικό αυτό, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο εισαγγελέας Ερίκ Μορέλ, ο οποίος μετέβη στην περιοχή, διευκρίνισε ότι ο οδηγός, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει, ακινητοποιήθηκε και ξυλοκοπήθηκε από το πλήθος.

Ο δράστης εισήχθη στη συνέχεια στο νοσοκομείο, καθώς βρισκόταν σε κατάσταση «σχετικής διανοητικής σύγχυσης» όταν συνελήφθη από τις Αρχές, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα εναντίον του για «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις: Τέλος η Τουρκία για τις ΗΠΑ – Πώς θα το «εκμεταλλευτεί» η Ελλάδα

Νίκος Παλαιοκώστας: Τα 13 «όχι» στον φαντομά των βουνών