ΚΟΣΜΟΣ

Συλλήψεις διαδηλωτών του κινήματος κατά της Γουόλ Στριτ

Συλλήψεις διαδηλωτών του κινήματος κατά της Γουόλ Στριτ

Τις κατασκηνώσεις των ακτιβιστών του κινήματος κατά της Γουόλ Στριτ σε τρεις μεγάλες πόλεις διέλυσε η αστυνομία των ΗΠΑ.

Οι διαδηλωτές είχαν στήσει σκηνές σε πλατείες των πόλεων Σεντ Λούις, Ντένβερ και Σολτ Λέικ Σίτι. Οι αρχές τους ζήτησαν να απομακρυνθούν από τους χώρους αυτούς, οι ακτιβιστές όμως αρνήθηκαν και ακολούθησαν επεισόδια.

Στο Σεντ Λούις, η αστυνομία προχώρησε σε 27 συλλήψεις σε κεντρική πλατεία της πόλης.

Η αστυνομία του Όκλαντ, στην Καλιφόρνια, κάλεσε τους διαδηλωτές του κινήματος "Occupy Wall Street" (Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ) να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό τους. Στο 'Οκλαντ είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της τάξης.

Ο δήμαρχος του Πόρτλαντ, στο 'Ορεγκον, έδωσε προθεσμία στους διαδηλωτές μέχρι τα μεσάνυχτα (10:00 ώρα Ελλάδος σήμερα) να έχουν απομακρυνθεί από δύο πάρκα που έχουν καταλάβει στο κέντρο της πόλης.

Η αστυνομία του Ντένβερ διέλυσε την κατασκήνωση μελών του κινήματος "Occupy Wall Street" κάνοντας χρήση δακρυγόνων και συλλαμβάνοντας διαδηλωτές που αρνούνταν να εγκαταλείψουν το σημείο, σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο που δεν διευκρίνισε τον αριθμό των συλλήψεων.

Στο Σολτ Λέικ Σίτι η αστυνομία διέλυσε τον καταυλισμό των διαδηλωτών οι οποίοι δεν υπάκουσαν στην εντολή να εγκαταλείψουν το χώρο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο KSL που έκανε λόγο για 15 συλλήψεις.

Την Παρασκευή οι αρχές είχαν ζητήσει από τους διαδηλωτές του κινήματος κατά της Γουόλ Στριτ να εκκενωθούν οι κατασκηνώσεις τους σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες, ύστερα από τέσσερις θανάτους που καταγράφηκαν αυτή την εβδομάδα κοντά σε σημεία που είχαν καταλάβει μέλη του κινήματος "Occupy", το οποίο γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στα μέσα Σεπτεμβρίου.