ΚΟΣΜΟΣ

«Αγριεύει» ο Πούτιν: Εμείς θα πάμε στον Παράδεισο, εσείς δεν θα προλάβετε να μετανοήσετε!

«Αγριεύει» ο Πούτιν: Εμείς θα πάμε στον Παράδεισο, εσείς δεν θα προλάβετε να μετανοήσετε!

Τη διαβεβαίωση πως η Ρωσία δεν θα χτυπήσει πρώτη μια χώρα με πυρηνικό όπλο παρείχε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποιώντας ωστόσο όσους κάνουν το λάθος να ενεργήσουν πρώτοι.

Αναφερόμενος στη ρωσική πολιτική για τη χρήση πυρηνικών όπλων, ο «Τσάρος» κατέστησε σαφές πως «ο εισβολέας πρέπει να γνωρίζει, ότι η απάντηση θα είναι αναπόφευκτη και ότι θα καταστραφεί. Ενώ εμείς, ως θύματα της επίθεσης, θα πάμε ως μάρτυρες στον παράδεισο, εκείνοι απλώς θα ξεψυχήσουν, καθώς δεν θα προφθάνουν ούτε να μετανοήσουν».

Περιγράφοντας, δε, τη ζοφερή εικόνα των συνεπειών μιας πιθανής πυρηνικής σύγκρουσης στον κόσμο, συμπλήρωσε:

«Φυσικά, θα είναι μια παγκόσμια καταστροφή, αλλά επαναλαμβάνω, πως εμείς δεν θα είμαστε εκείνοι που θα προκαλέσουμε την καταστροφή αυτή, επειδή δεν υιοθετούμε τη λογική του προληπτικού πλήγματος» είπε ο Πούτιν.

«Η πολιτική μας για τη χρήση πυρηνικών όπλων, δεν περιλαμβάνει το προληπτικό πλήγμα… αλλά την απάντηση σε πλήγμα που θα δεχθούμε και αυτό σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα, τότε και μόνο τότε, όταν βεβαιωθούμε ότι ο εν δυνάμει εισβολέας θα πλήξει την επικράτεια μας», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος διευκρινίζοντας ότι μια τέτοια απάντηση μπορεί να δοθεί χάρη στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης σε περίπτωση πυραυλικής επίθεσης, το οποίο σε διάστημα ελάχιστων δευτερολέπτων, καταγράφει σε παγκόσμιο επίπεδο, σε κάθε επικράτεια, την εκτόξευση πυραύλων και εντοπίζει την τροχιά της πτήσης, αλλά και το σημείο πτώσης των κεφαλών των πυρηνικών όπλων.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ