ΚΟΣΜΟΣ

Οργή Τραμπ για Κασόγκι: Προειδοποιεί με σοβαρές συνέπειες όσους ευθύνονται για το θάνατό του

Οργή Τραμπ για Κασόγκι: Προειδοποιεί με σοβαρές συνέπειες όσους ευθύνονται για το θάνατό του

Τη βεβαιότητα που πηγάζει από όλα τα στοιχεία, πως ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι είναι νεκρός, εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιώντας με σοβαρές συνέπειες όσους ευθύνονται για το μαρτυρικό θάνατό του.

«Σίγουρα έτσι μου φαίνεται εμένα», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους στην Αεροπορική Βάση Άντριους, ερωτηθείς αν είναι νεκρός.

«Είναι πολύ λυπηρό», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ συμπλήρωσε πάντως πως «περιμένει τα αποτελέσματα των ερευνών», αλλά προειδοποίησε ότι οι συνέπειες θα είναι «πολύ σοβαρές» αν αποδειχθεί ότι ευθύνεται η Σαουδική Αραβία.

Υπενθυμίζεται πως ο Κασόγκι εξαφανίστηκε στις 2 Οκτωβρίου, όταν πήγε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη για να παραλάβει έγγραφα για τον γάμο του.

Η Ουάσιγκτον θέλει πάντως να δώσει «λίγες ημέρες ακόμη» στο Ριάντ

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ θα ήθελαν να δώσουν «λίγες ημέρες ακόμη» στη Σαουδική Αραβία προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο.

Οι σαουδαραβικές αρχές δεσμεύτηκαν να διεξάγουν μια «πλήρη και ενδελεχή έρευνα» διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο στο Οβάλ Γραφείο, έπειτα από την επιστροφή του από το Ριάντ όπου συναντήθηκε με τον βασιλιά και τον πρίγκιπα διάδοχο.