ΚΟΣΜΟΣ

Βλάβη σημειώθηκε σε υπολογιστή του ISS

Βλάβη σημειώθηκε σε υπολογιστή του ISS

Διακοπή της λειτουργίας του προγράμματος σημειώθηκε σ’ έναν από τους υπολογιστές που διαθέτει ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS), ανακοίνωσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η διακοπή αυτή δεν θα επηρεάσει τις δραστηριότητες του πληρώματος ούτε την λειτουργία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

«Χάθηκε η λεγόμενη ετοιμότητα του προγράμματος σ έναν από τους τρεις υπολογιστές που υπάρχουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με άλλα λόγια σημειώθηκε διακοπή της λειτουργίας του προγράμματος» αναφέρει η ανακοίνωση της Roskosmos. Παράλληλα επισημαίνεται ότι «για να αποκατασταθεί η λειτουργία του υπολογιστή θα πρέπει να γίνει επανεκκίνηση» όπως και «για να είμαστε βέβαιοι ότι θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο η σύνδεση με το διαστημόπλοιο Progress , θα κάνουμε την επανεκκίνηση στις 8.11.2018».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται παράλληλα ότι η διακοπή αυτή δεν θα επηρεάσει τις δραστηριότητες του πληρώματος ούτε την λειτουργία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού καθώς «το μόνιμο κυκλόγραμμα δίνει την δυνατότητα στον Διεθνή Σταθμό να πετάει απεριόριστα και μάλιστα σε δύο κανάλια» και «δεν είναι αναγκαίο να αλλάξει ο υπολογιστής».