ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι, Σάιφ αλ- Ισλάμ

Συνελήφθη ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι, Σάιφ αλ- Ισλάμ

Συνελήφθη στα νότια της Λιβύης, ο γιος του Λίβυου πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, Σάιφ αλ- Ισλάμ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μοχάμεντ αλ Αλάγκι.

Ο Σάιφ αλ- Ισλάμ, ο οποίος καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, συνελήφθη στη νότια Λιβύη» δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης της μεταβατικής κυβέρνησης και άλλους αξιωματούχους, ο Σάιφ αλ- Ισλάμ και αρκετοί σωματοφύλακες, μεταφέρθηκαν κοντά στην πόλη Ομπάρι από μαχητές που βρίσκονταν στη δυτική πόλη Ζιντάν.

Μαζί τους δεν υπήρχαν άλλοι αξιωματούχοι από το έκπτωτο καθεστώς Καντάφι, ενώ η υγεία του Σάιφ αλ- Ισλάμ ήταν σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με τον υπουργό.

Η τηλεόραση Free Libya μετέδωσε μία φωτογραφία που δείχνει τον Σάιφ αλ- Ισλάμ να κάθεται σε έναν καναπέ, να έχει τα δάκτυλά του τυλιγμένα με επιδέσμους και τα πόδια του καλυμμένα με μία κουβέρτα.

Τα γενικά χαρακτηριστικά του,παρά τη μακριά μαύρη γενειάδα του, δείχνουν ότι πρόκειται για τον Σάιφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, το οποίο πρόσθεσε ότι ο αντίχειρας, ο δείκτης και ένα άλλο δάχτυλο του άνδρα ήταν τυλιγμένα με επιδέσμους.

Ο Σαϊφ αλ- Ισλάμ δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι αισθάνεται καλά μετά από τη σύλληψή του, σημειώνοντας ότι τα τραύματα στο δεξί του χέρι προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού του ΝΑΤΟ τον προηγούμενο μήνα.

Διαβάστε ακόμη:

Στην πόλη Ζιντάν μεταφέρεται ο Σάιφ αλ- Ισλάμ

Σε φωτογραφία ο Σάιφ αλ- Ισλάμ μετά τη σύλληψή του

O Σαϊφ αλ Ισλάμ διαβεβαίωσε την ακεραιότητά του