ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Παρίσι: Τέσσερις οι νεκροί από τη φωτιά σε πολυκατοικία (vid)

Τραγωδία στο Παρίσι: Τέσσερις οι νεκροί από τη φωτιά σε πολυκατοικία (vid)

Ανάμεσα στα θύματα είναι και δύο μικρά παιδιά

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή σε πολυώροφο κτήριο διαμερισμάτων στο προάστιο Μπομπινί στοίχισε τη ζωή σε μία γυναίκα, τις κόρες της, ηλικίας 3 και 8 ετών και σε μια 25χρονη ένοικο, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Η 42χρονη μητέρα με τα δύο κοριτσάκια βρέθηκαν νεκρές στον πρώτο όροφο του κτηρίου, κοντά και μέσα στον ανελκυστήρα. Ο πατέρας της οικογένειας, ηλικίας 49 ετών, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Άλλοι τέσσερις ένοικοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Η 25χρονη έμενε στον 9ο όροφο του κτηρίου. Είχε βρεθεί τραυματισμένη και απεβίωσε σήμερα το μεσημέρι στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η οικογένεια ζούσε στον 18ο όροφο. Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, μπήκαν στο ασανσέρ για να διαφύγουν αλλά εγκλωβίστηκαν στον πρώτο όροφο. Η μητέρα και τα παιδιά της δηλητηριάστηκαν από τους καπνούς.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε γύρω στις 21.30 το βράδυ της Πέμπτης, από ένα διαμέρισμα του πρώτου ορόφου. Πανικόβλητοι, οι ένοικοι του διαμερίσματος αυτού, βγήκαν έξω φωνάζοντας και στους γείτονές τους να εγκαταλείψουν το κτήριο.

Η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε πέραν του πρώτου ορόφου.

Στη συνοικία, πολλοί κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί νωρίς το απόγευμα εκφράζοντας τη θλίψη και τον θυμό τους. Επιτέθηκαν μάλιστα φραστικά στους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και ιδίως στον δήμαρχο του Μπομπινί, Στεφάν ντε Παολί, όταν πήγε να μιλήσει στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Έρχονται εδώ όταν υπάρχουν κάμερες ή νεκροί» φώναξε ένας νεαρός άνδρας, που ισχυριζόταν ότι οι σωλήνες του εξαερισμού στην πολυκατοικία του είναι ελαττωματικοί. Άλλοι διαμαρτύρονταν για τις κατσαρίδες και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στους κοινόχρηστους χώρους.

Δείτε το βίντεο!