ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στη Βενεζουέλα: Στο αίμα πνίγηκε το πραξικόπημα για την ανατροπή του Μαδούρο (Pics+Vids)

Χάος στη Βενεζουέλα: Στο αίμα πνίγηκε το πραξικόπημα για την ανατροπή του Μαδούρο (Pics+Vids)

Η απόπειρα πραξικοπήματος έσπειρε το χάος στη Βενεζουέλα

Οι ταραχές που ξέσπασαν την Δευτέρα και συνεχίζουν να μαίνονται στην Βενεζουέλα, σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 26 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, όπως ανέφερε το Παρατηρητήριο Κοινωνικών Συγκρούσεων της Βενεζουέλας (OVCS), μια ΜΚΟ προσκείμενη στην αντιπολίτευση ενάντια στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

«Εικοσιέξι άνθρωποι δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας», τόνισε με tweet της η ΜΚΟ, προσθέτοντας πως επτά από τα θύματα σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα Καράκας.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας σε όλη την χώρα, με οχήματα και κτήρια να τυλίγονται στις φλόγες, ανέφερε η εφημερίδα El Nacional. Επικαλούμενη την ΜΚΟ Foro Penal, η εφημερίδα τόνισε ότι μόνο χθες Τετάρτη περίπου 175 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Τα περισσότερα θύματα ήταν άνδρες ηλικιών μεταξύ 19 και 47 ετών, με την OVCS να αναφέρει ότι ένας 18χρονος έφηβος σκοτώθηκε από πυρά στο Καράκας.

Στις προηγούμενες, πολύμηνες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης εναντίον του προέδρου Μαδούρο, το 2017, συνολικά είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 125 άνθρωποι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Μαδούρο κλείνει όλες τις διπλωματικές αντιπροσωπείες στις ΗΠΑ

Η Βενεζουέλα θα κλείσει την πρεσβεία της και όλα τα προξενεία της στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Νίκολας Μαδούρο, μία ημέρα αφότου διέκοψε όλες τις διπλωματικές σχέσεις του Καράκας με την Ουάσινγκτον, σε απάντηση για την αναγνώριση, εκ μερους της αμερικανικής κυβέρνησης, του ηγέτη της αντιπολίτευσης ως μεταβατικού προέδρου.

Στην ομιλία του, ο Μαδούρο δήλωσε ότι συμφωνεί με την έκκληση που απηύθυναν το Μεξικό και η Ουρουγουάη για έναρξη διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα προκειμένου να βρεθεί μια διέξοδος από την πολιτική κρίση.

Τόνισε εξάλλου ότι σκοπεύει να παραμείνει στην εξουσία γιατί δεν υπάρχουν «συνταγματικοί λόγοι» για την απομάκρυνσή του.

«Η κυβέρνηση της οποίας προΐσταμαι θα συνεχίσει να κυβερνά», είπε, προσθέτοντας ότι «είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες», σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

ΗΠΑ: Εγκαταλείψτε τη Βενεζουέλα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέταξε την Πέμπτη το μη απολύτως αναγκαίο προσωπικό της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα να εγκαταλείψει τη χώρα, ενώ προέτρεψε όλους τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να «εξετάσουν σοβαρά» το να φύγουν, αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας.


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν: «Ειρηνευτική» η εισβολή στην Κύπρο, «ανθρωπιστική» η σφαγή στη Συρία

Δεν είναι σενάριο θρίλερ: Κλωνοποίησαν μαϊμούδες με άγχος, κατάθλιψη, αυπνίες και σχιζοφρένεια

Χωρίς αύριο: Πλησιάζει «βιβλική καταστροφή» και κανείς δεν προετοιμάζεται για αυτό που έρχεται

Σχετικές ειδήσεις