ΚΟΣΜΟΣ

Να τις δεχτούν πίσω στην Ευρώπη ή όχι; Δεν ξέρουν τι να κάνουν με τις «νύφες» των τζιχαντιστών

Να τις δεχτούν πίσω στην Ευρώπη ή όχι; Δεν ξέρουν τι να κάνουν με τις «νύφες» των τζιχαντιστών
Το δίλλημα της Ευρώπης μέσα από ένα βρετανικό παράδειγμα

Η 19χρονη σήμερα Βρετανίδα, που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σφοδρής διαμάχης σχετικά με το αν πρέπει να της επιτραπεί να επιστρέψει στη Βρετανία, αφού εντάχθηκε στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία, γέννησε ένα αγοράκι, έγινε σήμερα 17 Φεβρουαρίου γνωστό από τον δικηγόρο της οικογένειάς της.

Η Σαμίμα Μπέγκουμ έφυγε από το Λονδίνο το 2015, όταν ήταν μαθήτρια, για να ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους, όμως την περασμένη εβδομάδα είπε στους The Times ότι ήθελε να επιστρέψει, διότι ήταν έγκυος και πίστευε πως το παιδί της θα έχει ένα καλύτερο μέλλον στη Βρετανία.

Η Μπέγκουμ ταξίδεψε στη Συρία το 2015 με δύο συμμαθήτριές της, οι οποίες παντρεύτηκαν όλες τους με τζιχαντιστές του (ISIS) λίγο μετά την άφιξή τους στη χώρα αυτή.

Μιλώντας από τον καταυλισμό Αλ Χολ, στη βορειοανατολική Συρία, η Μπέγκουμ, σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, είχε πει στη βρετανική εφημερίδα ότι είχε φύγει για να γλυτώσει από τις εχθροπραξίες στο Μπαγκούζ, όπου η εξτρεμιστική οργάνωση πολεμούσε για να διατηρήσει τον έλεγχο του τελευταίου προπυργίου της στην περιοχή.

«Δεν μπορούσα να αντέξω τον πόνο και τις κακουχίες που βίωνα όσο παρέμενα στο μέτωπο» είχε πει στη συνέντευξη στους The Times.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Σατζίντ Τζαβίντ δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση ενδέχεται να επιχειρήσει να εμποδίσει τη 19χρονη να επιστρέψει στη Βρετανία.

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι εκείνοι που έφυγαν από τη Βρετανία για να ενταχθούν στις τάξεις του ISIS ήταν γεμάτοι μίσος για τη χώρα μας» σημείωσε ο Βρετανός υπουργός.

«Το μήνυμά μου είναι σαφές: Εάν έχετε στηρίξει τρομοκρατικές οργανώσεις στο εξωτερικό, δεν θα διστάσω να σας εμποδίσω να επιστρέψετε» υπογράμμισε ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Εντούτοις, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βρετανίας Ντέιβιντ Γκοκ δήλωσε χθες ότι θα προκύψουν νομικά προβλήματα εάν απορριφθεί το αίτημα της Μπέγκουμ να επιστρέψει. Σύμφωνα με τον ίδιο, που μίλησε στο Sky News, οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να γίνονται απάτριδες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βρισκόμαστε σίγουρα στον πλανήτη Γη;»: Τα απόκοσμα τοπία που θα μπέρδευαν ακόμη και εξωγήινο

«Βόμβα» επιστημόνων: Εσείς ξέρετε τι κρύβεται κάτω από τα πόδια σας

Αυτό πόνεσε: Να γιατί δεν πρέπει να παίζεις με τα… γατόψαρα (Προσοχή! Σκληρές εικόνες)

Σχετικές ειδήσεις