ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαρκοζί –Γκάιτνερ

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαρκοζί –Γκάιτνερ

O υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ συναντήθηκε το μεσημέρι στο Ελιζέ με τον πρόεδρο της Γαλλίας, χωρίς όμως να γίνουν δηλώσεις έπειτα από την συνάντηση.


Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ βρίσκεται στην γαλλική πρωτεύουσα προκειμένου να ασκήσει πιέσεις σχετικά με την επίτευξη αποτελεσματικής λύσης στην κρίση χρέους καθώς πλησιάζει η Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ο κ. Γκάιτνερ το πρωί συναντήθηκε με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας, όπου δήλωσε πεπεισμένος ότι είναι σε καλό δρόμο οι προσπάθειες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν την κρίση .

Την ίδια στιγμή ζήτησε δράση για ενδυνάμωση της ανάπτυξης στην Ευρώπη παράλληλα με τις μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις.«Θεωρώ πολύ ενθαρρυντικές τις εξελίξεις στην Ευρώπη τις περασμένες εβδομάδες ,δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, μετά την συνάντησή του με τον κ. Μπαρουάν συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων που προωθούν η Ιταλία, η Ισπανία κι η Ελλάδα και τα βήματα που έγιναν αυτή την εβδομάδα για δημοσιονομική σταθερότητα στην Ευρωζώνη.

Αυτό, βεβαίως, θα απαιτήσει χρόνο, ουσιαστική δέσμευση και ισχυρή πολιτική βούληση».

Να σημειωθεί πως σήμερα ο Σαρκοζί και χθες η γερμανική ηγεσία έλαβαν την έγκριση των ΗΠΑ, μέσω του Γκάιτνερ για τη δημοσιονομική ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την επιβολή κυρώσεων στα απείθαρχα μέλη.