ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Καλιφόρνια: «Τρέμει» η γη - 4.700 σεισμούς κατέγραψαν οι σεισμογράφοι

Σεισμός Καλιφόρνια: «Τρέμει» η γη - 4.700 σεισμούς κατέγραψαν οι σεισμογράφοι

Εξακολουθεί να «τρέμει» η γη στην Νότια Καλιφόρνια μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ που χτύπησε την περιοχή.

Επρόκειτο για το δεύτερο χτύπημα του Εγκέλαδου μέσα σε μια ημέρα, καθώς την Πέμπτη ένας ακόμα πολύ ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 Ρίχτερ είχε προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, μέχρι χθες Σάββατο 6/7, συνολικά πάνω από 4.700 σεισμοί είχαν καταγραφεί στην περιοχή (περίπου μία δόνηση ανά λεπτό). Από αυτούς, εκτός από τους δύο πολύ ισχυρούς των 6,4 και 7,1 Ρίχτερ, μόλις τρεις δονήσεις ήταν πάνω από πέντε Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αμερικής πολλοί κάτοικοι κοιμούνται έξω από το φόβο τος για μια εξίσου μεγάλη δόνηση.

Ο ισχυρότερος σεισμός των τελευταίων 20 χρόνων

Ο νεότερος σεισμός ήταν ο ισχυρότερος που πλήττει τη νότια Καλιφόρνια ύστερα από τη δόνηση των 7,1 βαθμών στην έρημο Μοχάβε κοντά σε στρατιωτική βάση το 1999, δήλωσε η Λούσι Τζόουνς, σεισμολόγος στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (CalTech).

Η πυροσβεστική υπηρεσία της κομητείας του Σαν Μπερναντίνο ανέφερε ότι ο νεότερος σεισμός προκάλεσε κάποιες ζημιές σε κτίρια. «Σπίτια άλλαξαν θέση, θεμέλια ράγισαν, τοιχία αντιστήριξης έπεσαν», ανέφερε η πυροσβεστική στο Twitter. Καταγράφηκε «ένας τραυματισμός (ελαφρύς), οι πυροσβέστες προσφέρουν φροντίδες στον ασθενή. Δεν υπάρχουν ανάγκες που να μην έχουν καλυφθεί αυτή τη στιγμή», διευκρίνισε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2019

Μάθε ΕΔΩ πού ψηφίζεις στις Εκλογές 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τα Exit Polls 2019

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019

Σχετικές ειδήσεις