Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Η κρητική λύρα ακούστηκε για πρώτη φορά στην Όπερα του Σίδνεϊ (vid)

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Ο 43χρονος ομογενής Μιχάλης Πλατύρραχος ομολόγησε πως αυτή η συναυλία στην όπερα του Σίδνεϊ θα μείνει για πάντα βαθιά χαραγμένη μέσα του.

Σύμφωνα με τον κ. Πλατύρραχο, η ίδια η διεύθυνση της όπερας του Σίδνεϊ ενθαρρύνει μουσικούς από διαφορετικές εθνικότητες να διοργανώσουν τέτοιου είδους παραστάσεις, με στόχο τη προβολή πρωτότυπων εκδηλώσεων, αλλά και του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα που διακρίνει την Αυστραλία.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, την παράσταση παρακολούθησαν άνθρωποι από διάφορες χώρες, κάνοντας ακόμη πιο μοναδική αυτή την εμπειρία.

Η κρητική λύρα ακούστηκε στο Σίδνεϊ στο πλαίσιο της παράστασης «Τραγούδια χωρίς σύνορα», μιας εκδήλωσης - υμνητή της συνύπαρξης των λαών, καθώς πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή τριών Ελλήνων και τριών Τούρκων καλλιτεχνών.

Μιλώντας πριν από μερικές ημέρες στα ΝΕΑ για την ελληνοτουρκική συμφωνική ορχήστρα που συστήθηκε για την παράσταση από τους Ayse Goknur Shanal, Γεωργία Γιάτη, Deniz Simsek, Παναγιώτη Καλανδράνη, Adem Yilmaz και τον ίδιο, ο Μιχάλης Πλατύρραχος είχε δηλώσει:

«Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στην Αυστραλία, η οποία μάθαμε από την παιδική μας ηλικία ότι είναι μια πολυεθνική χώρα όπου πρέπει να συνυπάρχουμε και να συμπορευόμαστε καθημερινά με άλλες φυλές και άλλες εθνικότητες εκτός της δικής μας. Δεν μπορούσε και δεν μπορεί η μουσική να απέχει από τον κανόνα. Ηταν θέμα χρόνου, από τη στιγμή που μουσικά συνεργαζόμαστε με ξένους μουσικούς κι έχοντας κατανοήσει βαθιά την έννοια της πολυπολιτισμικής συνύπαρξης των λαών, να αγκαλιαστεί αυτή η μουσική συνεργασία που ακολουθεί το πνεύμα και τα πιστεύω της αυστραλιανής πολυεθνικής κοινωνίας. Ετσι θα παρουσιάσουμε μια κοινή μουσική παράδοση λαών και πολιτισμών της Μικρασίας, η οποία έχει θέση στην καρδιά μας γιατί εκφράζει τον λαό μας που ζούσε στις περιοχές αυτές».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το γονίδιο της τουρκικής βαρβαρότητας – Εθνικισμός, τζιχάντ και ο μόνος δρόμος της Ελλάδας