Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Kαναδάς: To χωριό που «σβήστηκε» από το χάρτη λόγω του καύσωνα -«Τα ζώα μου κάηκαν ζωντανά» (Vid)

Newsbomb

Eκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες από το πρωτοφανές κύμα καύσωνα που σαρώνει τη Βρετανική Κολομβία, τη δυτικότερη επαρχία του Καναδά.

Την Παρασκευή, ο επικεφαλής ιατροδικαστής της περιοχής είπε ότι 719 «ξαφνικοί και απροσδόκητοι θάνατοι» αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα - αριθμός τριπλάσιος από τον αντίστοιχο κατά τη διάρκεια μιας παρόμοιας περιόδου σε ένα τυπικό έτος.

Αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι πιθανότατα θα χρειαστούν μήνες για να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου εκατοντάδων κατοίκων, θεωρούν ωστόσο ότι οι θερμοκρασίες-ρεκόρ έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αύξηση των θανάτων, ειδικά μεταξύ των ηλικιωμένων.

Σύμβολο της δραματικής κατάστασης που βίωσαν οι κάτοικοι της Βρετανικής Κολομβίας τις τελευταίες ημέρες, έγινε το χωριό Λίτον, βορειοανατολικά του Βανκούβερ που καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φλόγες. Ολα έγιναν τόσο γρήγορα, που οι αρχές δεν πρόλαβαν καν να εκδώσουν εντολή εκκένωσης.

Οι κάτοικοι είδαν τον μαύρο πυκνό καπνό στην κοιλάδα, άρπαξαν ό,τι μπορούσαν και διέφυγαν λίγο πριν καούν τα κτίρια. Οι μαρτυρίες τους σοκάρουν.

Τεράστιες φλόγες είχαν ήδη αρχίσει να καταστρέφουν το σπίτι του Pierre Quevillon, όταν έβαλε τα δύο σκυλιά του στο φορτηγό για να εγκαταλείψει την πόλη.
Γύρισε πίσω για να σώσει τη γάτα του και όταν επέστρεψε σε δευτερόλεπτα, είδε το φορτηγό του παραδομένο στις φλόγες.

Δεν ειχε άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψει το όχημα του μαζί με τα αγαπημένα του ζώα και να φύγει άρον άρον απο την πόλη με τα πόδια, έχοντας στην αγκαλιά του τη γάτα του.

«Έτρεξα προς τη γειτονική πόλη και η φωτιά με ακολουθούσε σχεδόν. Σε περίπου 15 λεπτά, ολόκληρη η πόλη είχε εξαφανιστεί». Ένας οδηγός που περνούσε τον μετέφερε σε έναν κοντινό λόφο, όπου πέρασε τη νύχτα, βλέποντας την πόλη να καίγεται . Το ίδιο έκαναν και πολλοί συμπατριώτες του.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν λάβει αναφορές για δύο θανάτους που σχετίζονται με την πυρκαγιά, ενώ πολλοί άνθρωποι αγνοούνται.
Η φωτιά σημειώθηκε λίγες μέρες μετά το ρεκόρ θερμοκρασίας στην πόλη που άγγιξε τους 49.5 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Όλα τα νέα έκτακτα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα (5/7) - Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ