Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Kίνα πλημμύρες: Mητέρα σώζει το μωρό της απο τη θεομηνία και ξεψυχάει

Newsbomb

Μια τραγική όσο και συγκινητική ανθρώπινη ιστορία εκτυλίχθηκε στην Κίνα που δοκιμάζεται από πρωτοφανείς πλημμύρες.

Κινέζοι διασώστες λένε ότι μία γυναίκα που πέταξε το μωρό της με ασφάλεια προς την έξοδο την ώρα που κατολίσθηση και οι πλημμύρες έπληξαν το σπίτι τους, πέθανε.
Το κοριτσάκι ανασύρθηκε ζωντανό την Τετάρτη, αφού έμεινε τουλάχιστον 24 ώρες θαμμένο κάτω από ερείπια.

Σύμφωνα με αναφορές, οι έντονες βροχές προκάλεσαν κατολίσθηση στο χωριό Wangzongdian της επαρχίας Χενάν.

Στην περιοχή σημειώθηκαν τεράστιες πλημμύρες λόγω των βροχοπτώσεων, με 33 νεκρούς και περισσότερους από 200.000 εκτοπισμένους από τα σπίτια τους.

Το βίντεο με τα μέλη των σωστικών συνεργείων να ανασύρουν το μωρό έγινε viral στην Κίνα. Το κοριτσάκι πιστεύεται ότι είναι περίπου τριών ή τεσσάρων μηνών.

«Άκουσα τη φωνή του μωρού, και εκείνη τη στιγμή οι διασώστες μόλις έφτασαν και κατάφεραν να σώσουν το παιδί. Βρισκόταν σε ψηλότερο σημείο από τη μητέρα της» δήλωσε στα τοπικά μέσα μέλος της οικογένειας.

Το βρέφος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, είναι καλά στην υγεία του και δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά. Το άψυχο σώμα της μητέρας-ηρωίδας βρέθηκε την Πέμπτη. Οι διασώστες δήλωσαν στην εφημερίδα Beijing Youth Daily ότι όταν ανακάλυψαν το σώμα της «είχε μείνει σε μια θέση που έμοιαζε σαν να σηκώνει κάτι».

«Ήταν η κρίσιμη στιγμή που είχε ανασηκώσει το παιδί της, και γι 'αυτό το κοριτσάκι έζησε» δήλωσε σε δημοσιογράφους ένας εργαζόμενος διάσωσης, ο κ. Γιανγκ.

Η βροχή και οι πλημμύρες προκάλεσαν χάος σε ολόκληρη την επαρχία την τελευταία εβδομάδα. Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια που παρέσυραν στα ορμητικά νερά τους αυτοκίνητα, συντρίμμια, ακόμη και ανθρώπους.

Στην επαρχιακή πρωτεύουσα του Ζενγκζού, τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν τα νερά πλημμύρισαν μια υπόγεια γραμμή του μετρό το βράδυ της Τρίτης.

Το έργο των διασωστών είναι δύσκολο καθώς η κύρια γέφυρα πρόσβασης του απομακρυσμένου χωριού καταστράφηκε επίσης από τις πλημμύρες. Πολλά σπίτια ισοπεδώθηκαν από τις πλημμύρες και τη βροχή, αφήνοντας πολλούς χωρικούς άστεγους.

Οι διασώστες εξακολουθούν να δίνουν μάχη με το χρόνο για να προσεγγίσουν τους επιζώντες σε ολόκληρη την πληγείσα περιοχή, η οποία φιλοξενεί περισσότερα από 90 εκατομμύρια άτομα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Αυτή είναι η αμοιβή σε γιατρούς - φαρμακοποιούς για εμβολιασμούς και κλείσιμο ραντεβού