Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Επίδειξη ναυτικής ισχύος στην Αγία Πετρούπολη για τη ρωσική Ημέρα του Ναυτικού

Κωνσταντίνος Μαυραγάνης Κωνσταντίνος Μαυραγάνης

Πολεμικά πλοία, πυρηνικά υποβρύχια και άλλα μέσα πρωταγωνίστησαν στην παρέλαση για την Ημέρα του Ναυτικού της Ρωσίας στην Αγία Πετρούπολη.  

Νέες προσθήκες στις ναυτικές δυνάμεις της Ρωσίας εμφανίστηκαν κατά την ετήσια παρέλαση για την Ημέρα του Ναυτικού στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων την Κυριακή επευφημώντας την ιστορία του ρωσικού στόλου και χαρακτηρίζοντας τη Ρωσία ως «μια από τις κορυφαίες ναυτικές δυνάμεις του κόσμου».

«Σήμερα ο ρωσικός στόλος έχει όλα όσα χρειάζεται για να εγγυηθεί την άμυνα της χώρας και των εθνικών συμφερόντων της» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας πως «μπορούμε να εντοπίσουμε κάθε είδους εχθρό, και, αν είναι απαραίτητο, να πραγματοποιήσουμε ένα πλήγμα που δεν μπορεί να αποφευχθεί».

Πάνω από 50 πολεμικά πλοία, μεταξύ των οποίων μεγάλα πλοία επιφανείας και μικρότερα ταχύπλοα περιπολικά, έπλευσαν στον ποταμό Νέβα και τον Φινλανδικό Κόλπο, ενώ ναυτικά αεροσκάφη πετούσαν στον ουρανό.

Μεταξύ των πλοίων που εμφανίστηκαν ήταν η φρεγάτα πολλαπλών ρόλων «Ναύαρχος Κασατόνοφ», που τέθηκε σε υπηρεσία πέρυσι και είναι εξοπλισμένη με πυραύλους cruise τύπου Kalibr, τορπίλες και αντιαεροπορικό εξοπλισμό.

Το μεγαλύτερο πλοίο επιφανείας της παρέλασης ήταν το καταδρομικό «Στρατάρχης Ουστίνοφ». Είναι εξοπλισμένο με αντιπλοϊκούς πυραύλους Vulkan και μπορεί να χτυπά στόχους σε απόσταση 550 χλμ.

Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Κνιάζ Βλαντιμίρ», που εντάχθηκε επίσημα στη δύναμη του στόλου το 2020, συμμετείχε για πρώτη φορά στην παρέλαση. Διαθέτει βαλλιστικούς πυραύλους Bulava και τον Μάρτιο ολοκλήρωσε μια αποστολή στην Αρκτική.

Άλλο ένα υποβρύχιο που εμφανίστηκε στην παρέλαση ήταν το «Κρασνοντάρ», που πραγματοποίησε πλήγματα με πυραύλους cruise εναντίον ανταρτών κατά τις επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία.

Πέραν των ρωσικών πλοίων, εμφανίστηκαν και η ινδική φρεγάτα INS Tabar και δύο ιρανικά πλοία, η φρεγάτα Sahand και το πλοίο υποστήριξης Makran, καθώς και μια πακιστανική φρεγάτα.

Με πληροφορίες από RT

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι τα νέα συμπτώματα της Covid-19: Οι διαφορές μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων