Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Viral το βίντεο για τον προϋπολογισμό πόλης στο Τέξας – Τον παρουσίασαν με… Lego

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Viral έγινε στις ΗΠΑ το βίντεο με τα… LEGO για την παρουσίαση του προϋπολογισμού μιας πόλης στο Τέξας

Έναν διαφορετικό τρόπο για να παρουσιάσει τον προϋπολογισμό της βρήκε η δημοτική αρχή της πόλης Άρλινγκτον του Τέξας προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον των κατοίκων από μια βαρετή συνήθως διαδικασία.

Την ιδέα είχε ο διευθυντής επικοινωνίας του δήμου, Τζέι Γουόρεν, ο οποίος κατασκεύασε στο σπίτι του μια πόλη από Lego και στη συνέχεια γύρισε μια ταινία με τις αλλαγές που φέρνει σε αυτήν ο προϋπολογισμός της προκειμένου να πετύχει τον σκοπό της εμπλοκής μεγαλύτερου τμήματος των κατοίκων καθώς τα στοιχεία αυτά έχουν άμεση επίπτωση στη ζωή τους.

Στο διάρκειας 4,5 λεπτών βίντεο οι πολίτες Lego συμμετέχουν στα έργα της πόλης ενώ παράλληλα γίνεται επεξήγηση των στοιχείων του ύψους 552 εκατομμυρίων δολαρίων προϋπολογισμού που αφορά τα σχολεία, τα δημοτικά τέλη κ.α.

Όπως εξήγησε ο Γουόρεν στο NBC όλα οφείλονται στο χόμπι και την τρέλα που έχει από μικρός με τα Lego προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους κατοίκους της πόλης για το πού κατευθύνονται οι φόροι που πληρώνουν. «Χρειαζόμαστε τις αντιδράσεις τους. Είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε ώστε να λαμβάνουμε τις σωστές αποφάσεις για τους κατοίκους του Άρλινγκτον» εξήγησε ο Γουόρεν για την παρουσίαση του προϋπολογισμού με τη βοήθεια των… Lego.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα - Άνεμοι έως 9 μποφόρ

Ακρίβεια: Ποιος θα βάλει φρένο; Από τρόφιμα, ρεύμα, καύσιμα μέχρι ηλεκτρικές συσκευές και αυτοκίνητα

Αυτοκτονία στη Ραφήνα: Ο ταλαντούχος ζωγράφος που έγινε μητροκτόνος και αυτόχειρας