Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Xάος στα πρατήρια καυσίμων - Πολίτες βγάζουν μαχαίρια για λίγα λίτρα βενζίνης (vid)

Newsbomb

Tην ώρα που το Λονδίνο επιστρατεύει τις ένοπλες δυνάμεις για να τερματιστεί η κρίση ανεφοδιασμού στον τομέα της ενέργειας, στα πρατήρια καυσίμων εκτυλίσσονται σκηνές χάους με τους πολίτες να συγκρούονται για λίγα λίτρα βενζίνης.

Ο στρατός θα παραδώσει καύσιμα τις επόμενες δύο ημέρες σε μια προσπάθεια να λυθούν τα προβλήματα στην προμήθεια βενζίνης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός επιχειρήσεων.

Ο Κουάζι Κουάρτενγκ παραδέχτηκε ότι οι προηγούμενες ημέρες ήταν «δύσκολες», καθώς πλήθος εξοργισμένων πολιτών σχημάτιζαν μεγάλες ουρές έξω από τα βενζινάδικα και ορισμένες αντλίες άρχισαν «να στεγνώσουν»

Αρνήθηκε ωστόσο οτι υπάρχει κρίση στις προμήθειες καυσίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο και είπε ότι η κατάσταση «σταθεροποιείται». Περίπου 150 οδηγοί από τους κόλπους των ένοπλων δυνάμεων είναι έτοιμοι να οδηγήσουν τα βυτιοφόρα καυσίμων.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση πρέπει να αναπτύξει τον στρατό τώρα, αντί να τον κρατήσει σε κατάσταση αναμονής, ο κ Κουρτένγκ είπε: «Χρειάζονται μερικές ημέρες, για να αναπτυχθεί ο στρατός. Αποφασίσαμε όμως να λάβουμε αυτό το μέτρο και μέσα στο επόμενο διάστημα, οι πολίτες θα δουνστρατιώτες να οδηγούν τα βυτιοφόρα».

Τις προηγούμενες ώρες είχαν ξεσπάσει συμπλοκές μεταξύ των οδηγών στην Αγγλία για τη βενζίνη. Η κατάσταση έξω από τα πρατήρια καυσίμων και τους γύρω δρόμους όπου σχηματίζονται ουρές, βγήκε συχνά εκτός ελέγχου με τους πολίτες να βγάζουν ακόμη και μαχαίρια για τη… θέση προτεραιότητας, να πιάνονται στα χέρια αλλά και να προσπαθούν να προφυλάξουν τα αυτοκίνητά τους, από κλέφτες που τρυπάνε τα ντεπόζιτα για να αποσπάσουν βενζίνη.

Ανταλλάσσουν μπουνιές και κλωτσιές μεταξύ τους, ενώ έχουν φτάσει και στο σημείο να βγάζουν ακόμη και μαχαίρια γιατί κάποιος τους «έκλεψε τη θέση». Η κυβέρνηση συνιστά ψυχραιμία και όχι πανικό, η κρίση ωστόσο δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης

Ο Ντάνι Άλτμαν, καθηγητής στο Imperial College του Λονδίνου, δήλωσε ότι τα πρατήρια καυσίμων της Βρετανίας έγιναν «Άγρια Δύση»: «Ο άντρας πίσω μου ήταν έξαλλος και άρχισε να γρονθοκοπεί τον φύλακα», προσθέτοντας ότι «έγινε σύρραξη 8-10 ανδρών στο έδαφος, με γροθιές και κλωτσιές».

Οι πολίτες καλούν πλέον τον Μπόρις Τζόνσον να σταματήσει να «κρύβεται» και να δώσει συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας τις ακριβείς κινήσεις του και τα μέτρα που λαμβάνει για να τερματίσει την κρίση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Άγριο ξύλο ανάμεσα σε ανήλικα κορίτσια σε κεντρικό σημείο της πόλης

Χάος στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Μετά τα χημικά και τις μολότοφ, ανήλικες έδειραν δύο συμμαθήτριές τους

Φαίη Σκορδά: Η εξομολόγηση για το πρόβλημα στα μάτια - «Χρειάζεται μεταμόσχευση κερατοειδούς»