Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Διχάζει τη Γερμανία το άγαλμα της καβαλάρισσας Άνγκελα Μέρκελ

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Η Άνγκελα Μέρκελ παρουσιάζεται έφιππη αλλά η στάση της πάνω στο άλογο προκαλεί συζητήσεις

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει στη Γερμανία το άγαλμα της Άνγκελα Μέρκελ στο οποίο παρουσιάζεται καβάλα επάνω σε ένα άλογο. Η έφιππη Μέρκελ βρίσκεται στην πόλη Etsdorf με τον δημιουργό του έργου, Βίλχελμ Κοχ, να εξηγεί ότι το έφτιαξε επειδή είχε εντυπωσιαστεί από τα έργα και τις ημέρες της απερχόμενης Καγκελαρίου.

Ωστόσο η στάση της Άνγκελα Μέρκελ επάνω στο άλογο έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος αφενός δεν φαίνεται να κρατάει τα γκέμια του αλόγου έχοντας τα χέρια της στον γνωστό «ρόμβο της Μέρκελ» και αφετέρου απουσιάζει η σέλλα.

Ο δημιουργός του αγάλματος, ο οποίος είναι και διευθυντής στο μουσείο Tempel, εξήγησε ότι παρουσίασε έτσι την Μέρκελ «για να φαίνεται ότι πηγαίνει διακοπές με το άλογό της στο Άνω Παλατινάτο».

«Ο καλλιτέχνης δεν ενδιαφέρεται για την ιστορική αλήθεια. Αυτό που είναι σημαντικό για τον ίδιο είναι ότι το πρώτο και μοναδικό άγαλμα με έφιππη την Μέρκελ δεν βρίσκεται στην πόλη αλλά στο γρασίδι του Etsdorf» σχολιάζει η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Το ύψους 2,7 μέτρων άγαλμα κατασκευάστηκε από ανακυκλωμένο τσιμέντο με τη χρήση εκτυπωτή 3D, το βάρος του είναι 1,5 τόνος και ο δημιουργός του σχεδιάζει σε έξι μήνες να το πουλήσει προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για το μουσείο το οποίο διευθύνει.

Η λατρεία του Κοχ για την Άνγκελα Μέρκελ δεν περιορίστηκε, πάντως, στο άγαλμα αλλά επεκτάθηκε και στην μπύρα με τον ίδιο να παρουσιάζει την «Merkel beer» την οποία παρασκεύασε ειδικά για τα αποκαλυπτήρια του έργου τέχνης του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικό τροχαίο στη Νέα Σμύρνη - Απίστευτες εικόνες

Καιρός: Έρχεται νέο πολύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από Πέμπτη - Στο «κόκκινο» πολλές περιοχές (vid)

Γρίπη: Φόβοι για επιθετική εξάπλωσή της - Τι λένε οι επιστήμονες