Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Εντυπωσιακή κατεδάφιση γέφυρας με 120 κιλά εκρηκτικών στη Γερμανία

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Σε μια εντυπωσιακή κατεδάφιση γέφυρας προχώρησαν οι αρχές στη Γερμανία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η κατεδάφιση για λόγους ασφαλείας γέφυρας στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία. Η επιχείρηση έπρεπε να ολοκληρωθεί με χειρουργική ακρίβεια καθώς η γέφυρα που κατεδαφίστηκε βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το σημείο στο οποίο κατασκευάζεται η αντικαταστάτριά της.

Για την κατεδάφιση της ύψους 70 μέτρων γέφυρας χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 120 κιλά εκρηκτικών τα οποία τα συνεργεία τοποθέτησαν σε 1.850 τρύπες που έσκαψαν στα 500 μέτρα της γέφυρας.

Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί οι αρχές διέκοψαν την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο που διερχόταν από τη γέφυρα από τις 10 το πρωί της Κυριακής έως τις 5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Συνολικά δημιουργήθηκε μια ζώνη ασφαλείας 300 μέτρων γύρω από τη γέφυρα με όσους ήθελαν να παρακολουθήσουν την έκρηξη να βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση.

Όπως σημειώνει ο Guardian αυτή ήταν η πρώτη φορά που κατεδαφίστηκε μια γέφυρα τέτοιου μεγέθους στη Γερμανία καθώς στη χώρα κατασκευάζονται ή είναι προς έναρξη οι εργασίες κατασκευής συνολικά 15 γεφυρών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εντυπωσιακές εικόνες από την επιχείρηση του ΓΕΕΘΑ για τοποθέτηση γέφυρας στον Άραχθο