ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την επιχείρηση του ΓΕΕΘΑ για τοποθέτηση γέφυρας στον Άραχθο

Εντυπωσιακές εικόνες από την επιχείρηση του ΓΕΕΘΑ για τοποθέτηση γέφυρας στον Άραχθο
ΓΕΕΘΑ: Η γέφυρα τύπου BAILEY που θα τοποθετηθεί στον ποταμό Άραχθο θα έχει μήκος πενήντα μέτρα
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Η γέφυρα τύπου BAILEY που θα τοποθετηθεί στον ποταμό Άραχθο θα έχει μήκος πενήντα μέτρα

Στο πλευρό των κατοίκων των ακριτικών περιοχών βρέθηκε για άλλη μια φορά το ΓΕΕΘΑ προκειμένου να επουλώσει «πληγές» που άφησαν πίσω τους φυσικές καταστροφές. Τελευταία χρονικά παρέμβαση του ΓΕΕΘΑ είναι αυτή στην Ήπειρο με την Μονάδα Μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΜΟΜΚΑ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου να εκτελεί εργασίες τοποθέτησης μεταλλικής γέφυρας τύπου BAILEY στον ποταμό Άραχθο, επί της επαρχιακής οδού Μικρής Γότιστας – Ανατολής Ιωαννίνων του Δήμου Μετσόβου.

Η υπό κατασκευή γέφυρα BAILEY θα έχει μήκος πενήντα μέτρα, ενώ για την έδραση της κατασκευάζεται πρόβολος μήκους τριάντα μέτρων με το συνολικό μήκος της κατασκευής να ανέρχεται σε ογδόντα μέτρα και το βάρος της να υπερβαίνει τους ογδόντα τόνους.

Η τοποθέτηση της γέφυρας αποσκοπεί στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας, η οποία είχε διακοπεί μετά από έντονη βροχόπτωση που προκάλεσε την κατάρρευση της προϋπάρχουσας.

Οι εργασίες οι οποίες πραγματοποιούνται από προσωπικού του 8ου Λόχου Μηχανικού υπό τον έλεγχο της ΓΕΕΘΑ/ΜΟΜΚΑ, διεξάγονται υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, έντονων καιρικών φαινομένων και συνεχούς ροής μεγάλων ποσοτήτων νερού, ενώ επιλύθηκαν σε ελάχιστο χρόνο σημαντικές τεχνικές δυσκολίες που αφορούσαν στην έδραση της γέφυρας σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σε δύο φάσεις το σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας - Τι θα ισχύσει από αύριο

Σάκης Τανιμανίδης: Τα νεότερα για την υγεία του - Η ανάρτηση μετά την εισαγωγή στο νοσοκομείο

Νέα μέτρα-Μάσκα KN95: Ποια είναι η διάρκεια ζωής της και πόσο προστατεύει από τον κορονοϊό