ΕΛΛΑΔΑ

Σε δύο φάσεις το σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας - Τι θα ισχύσει από αύριο

Σε δύο φάσεις το σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Σε δύο φάσεις το σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Intimenews

Νέα μέτρα: Ραγδαίες εξελίξεις εξαιτίας της μετάλλαξης «Όμικρον».

Το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας αναμένεται να... ξεδιπλωθεί σε δύο φάσεις.

Συγκεκριμένα, η πρώτη φάση θα αφορά τη χρήση μάσκας παντού, τη χρήση διπλής μάσκας στα ΜΜΜ και τα σούπερ μάρκετ αλλά και την απαγόρευση των εορταστικών εκδηλώσεων.

Όσον αφορά τη δεύτερη φάση, η οποία αναμένεται να έρθει μετά τις γιορτές, αυτή έχει να κάνει με την επέκταση της τηλεργασίας, τη μείωση του ωραρίου στην εστίαση και τη διασκέδαση στις 12 το βράδυ και την επέκταση της υποχρεωτικότητας. Ανοικτό παραμένει τι θα γινει με τα σχολεία για τα οποία θα συζητήσουν οι ειδικοί αύριο.

Νέα μέτρα: Από τον Θάνο Πλεύρη και τον Γιάννη Οικονόμου οι νέες ανακοινώσεις

Όπως τονίζουν κυβερνητικοί «κύκλοι» η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον συνεχίζεται. «Οι ευρωπαϊκές χώρες η μία μετά την άλλη έχουν ήδη προχωρήσει ή προχωρούν τις μέρες αυτές στη λήψη έκτακτων περιοριστικών μέτρων. Η κυβέρνηση έχει δείξει ότι αντιδρά έγκαιρα και με αποφασιστικότητα λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψιν τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Ανοιξε την τρίτη δόση εμβολιασμού πολύ νωρίς και έχει οργανωθεί μαζικό testing».

Οι ίδιοι κύκλοι «προσθέτουν» πως «σε ένα φαινόμενο που είναι δυναμικό και εξελίσσεται καθημερινά, απαιτείται και καθημερινή παρακολούθηση και προσαρμογή των επιλογών. Χθες συνεδρίασε η Επιτροπή των Επιστημόνων και εισηγείται μεταξύ άλλων, σύσταση για ακύρωση μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ, events κ.λπ.), όσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας, τη 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Το πρωί της Πέμπτης, τα παραπάνω και το πλαίσιο λειτουργίας των επόμενων ημερών θα συζητηθούν σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι θα ανακοινωθεί σήμερα - Οι γιορτές θα κρίνουν το lockdown του Γενάρη

Σάκης Τανιμανίδης: Τα νεότερα για την υγεία του - Η ανάρτηση μετά την εισαγωγή στο νοσοκομείο

Κορονοϊός: Τι είναι η μάσκα KN-95 που πρέπει να φοράμε σε Σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ