Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με το βίντεο του Γιούνκερ που παραπατάει: Τι αναφέρει η Κομισιόν (vid)

Newsbomb

Το γύρο του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει τις τελευταίες ώρες το βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, να παραπατάει και να υποβαστάζεται από τους πρωθυπουργούς της Ολλανδίας και της Πορτογαλίας, προκειμένου να παραμείνει όρθιος.

Το επίμαχο βιντεοσκοπημένο υλικό πυροδότησε φήμες περί μέθης του επικεφαλής της Κομισιόν, με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά να απαντά σήμερα, Παρασκευή (13/07/2018) και να διαψεύδει τα δημοσιεύματα, ότι ο κ. Γιούνκερ βρισκόταν σε κατάσταση ευθυμίας.

Ο κ. Γιούνκερ «έχει παραδεχθεί δημοσίως ότι η ισχυαλγία τον ενοχλεί όταν περπατάει. Αυτό συνέβη δυστυχώς το βράδυ της Τετάρτης», δήλωσε ο κ. Σχοινάς στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

«Ο πρόεδρος επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια τους πρωθυπουργούς (σ.σ.: της Ολλανδίας) Μαρκ Ρούτε και (σ.σ.: της Πορτογαλίας) Αντόνιο Κόστα που τον βοήθησαν εκείνη την οδυνηρή στιγμή. Παίρνει φάρμακα και αιθάνεται καλύτερα», πρόσθεσε.

Στη ερώτηση αν ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ ήταν μεθυσμένος, ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως «φανερώνει ιδιαίτερα κακό γούστο το γεγονός ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης βάζουν προσβλητικούς τίτλους επωφελούμενα από τον πόνο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Σ' έναν δημοσιογράφο που τον ερώτησε αν ο Γιούνκερ ανακατεύει παυσίπονα με αλκοόλ, ο Μ. Σχοινάς απάντησε πως «δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο».

«Παίρνει φάρμακα και αισθάνεται καλύτερα», δήλωσε υπογραμμίζοντας «τη βεβαρυμένη ατζέντα» που είχε την Πέμπτη ο Γιούνκερ μετά τη δεξίωση αυτή, στη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. Και την ερχόμενη εβδομάδα «θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά, όπως κάνει από την αρχή της πολιτικής σταδιοδρομίας του», συνέχισε.

Τι ακριβώς έγινε με τον Γιούνκερ λίγο πριν από το δείπνο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έσπευσαν να βοηθήσουν τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, να περπατήσει, καθώς έχασε την ισορροπία του λίγο πριν από το εορταστικό δείπνο του ΝΑΤΟ, γράφει η ιστοσελίδα Euractiv.

Λίγο αργότερα, οι πρωθυπουργοί των Σκοπίων και της Πορτογαλίας, Ζόραν Ζάεφ και Αντόνιο Κόστα, εθεάθησαν να βοηθούν τον Ευρωπαίο αξιωματούχο προκειμένου να κατέβει τις σκάλες.

Στη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Mαρκ Ρούτε, ο πρόεδρος Γιούνκερ έχασε την ισορροπία του και έπεσε πάνω στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.

Την ίδια νύχτα, ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε σε αναπηρική πολυθρόνα. Στο παρελθόν, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι υποφέρει από ισχιαλγία, η οποία μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα ή αδυναμία στα πόδια.

Μετά από την εκδήλωση, ο κ. Ρούτε δήλωσε: «Απ' όσο γνωρίζω δεν έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, απλώς κάποιες φορές έχει έντονους πόνους στην πλάτη».

«Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι μόλις 63 ετών. Έχει πει ότι δεν θα υποβάλει υποψηφιότητα για μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος της Κομισιόν αλλά το ερώτημα τώρα είναι, αν είναι σε θέση να ολοκληρώσει τη θητεία του που τελειώνει το φθινόπωρο του 2019. Η επόμενη υποχρέωση του Γιούνκερ είναι μια επίσκεψη στον Λευκό Οίκο στις 25 Ιουλίου, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει έναν κατακλυσμιαίο εμπορικό πόλεμο», γράφει το Euractiv.