ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ζητούν ποινική δίωξη του Αρχιεπισκόπου - Επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα

Κύπρος: Ζητούν ποινική δίωξη του Αρχιεπισκόπου - Επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα

Ποινική δίωξη εναντίον του Αρχιεπισκόπου Κύπρου  για την κατεδάφιση των διατηρητέων κτιρίων στη Λευκωσία, ζητά με επιστολή τους στον Γενικό Εισαγγελέα ομάδα πολιτών αποτελούμενη από 62 πρόσωπα από το χώρο του πολιτισμού, των επιστημών και της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, συνέταξαν και συνυπογράφουν ανοικτή επιστολή και κατάλογο με συγκεκριμένες καταγγελίες με βασικό αίτημα την άμεση κίνηση ποινικής δίωξης εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα σε βάρος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Η ομάδα των πολιτών που ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία θεωρεί ότι η γενικότερη ηπιότητα της στάσης που έχει επιδείξει ο Γενικός Εισαγγελέας, αντί να θέτει φρένο στις βλέψεις και την πέραν κάθε λογικού, ηθικού και νομικού πλαισίου συμπεριφορά του επικεφαλής της Εκκλησίας Κύπρου, τον αποθρασύνει.

Κορυφώνεται το παρασκήνιο για διατηρητέα

Παράλληλα με την ανοικτή επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση τους «διευρύνουμε το ενδεχόμενο κατηγορητήριο και προσθέτουμε τη διάσταση της πρόκλησης βλάβης στο «κοινό περί δικαίου αίσθημα». Η βλάβη αυτή προέρχεται όχι μόνο από παράνομες συμπεριφορές αλλά και από εκτός ηθικού και θεσμικού πλαισίου δημόσιες τοποθετήσεις, όπως η πανηγυρική του δήλωση για την είσοδο στη Βουλή των Αντιπροσώπων του κυπριακού παραρτήματος της ήδη καταδικασμένης από τα ελληνικά δικαστήρια Χρυσής Αυγής, από τα αλλεπάλληλα περιστατικά εκ μέρους του εκφοράς ρητορικής μίσους σε βάρος κοινωνικών ομάδων αλλά και η πρόσφατη δήλωσή του κατά την ακρόασή του από την Ελεγκτική Επιτροπή περί «παραίνεσης» προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να σταματήσουν να κλέβουν», συμπεριλαμβάνοντας και τον εαυτό του. Η ομάδα των πολιτών που υπογράφουν την επιστολή υποστηρίζει οποιεσδήποτε άλλες προσπάθειες άσκησης θεσμικής πίεσης ώστε ο Αρχιεπίσκοπος να λογοδοτήσει για πλήθος ποινικά διωκτέων πράξεων».

ΠΗΓΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σούπερ μάρκετ: Αλλαγές στα ράφια - Ποια προϊόντα δεν θα πωλούνται