ΚΥΠΡΟΣ

Κορονοϊός στην Κύπρο: Σχεδόν 42.000 άτομα έλαβαν και τις δύο δόσεις εμβολίου

Κορονοϊός στην Κύπρο: Σχεδόν 42.000 άτομα έλαβαν και τις δύο δόσεις εμβολίου

Συνολικά 107,485 εμβολιασμοί έγιναν ήδη στην Κύπρο ενώ 41,897 πολίτες έλαβαν και τις δυο δόσεις του εμβολίου, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.

Περί τις 7,200 ραντεβού διευθετήθηκαν μέχρι τις 9:30 το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα και τα τρία εμβόλια σε όλες τις επαρχίες.

Υπενθυμίζεται ότι η Πύλη Εμβολιασμού άνοιξε για τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη και Σοβαρή Παχυσαρκία την Δευτέρα 29 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, κατά την περίοδο από τις 29 Μαρτίου, στις 08.00 μέχρι και την 1η Απριλίου, στις 7 το βράδυ, θα διατεθούν 19.246 ραντεβού με προτεραιότητα στα άτομα, ανεξαρτήτως ηλικίας, με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι και άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ που λαμβάνουν ινσουλίνη, Σακχαρώδη Διαβήτη και μακροαγγειακές ή/και μικροαγγειακές επιπλοκές (Στεφανιαία Νόσος, Περιφερική αγγειοπάθεια, Χρόνια Νεφρική νόσος, Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, Νόσος καρωτίδων, Αμφιβληστροειδοπάθεια) και Σοβαρή Παχυσαρκία (άτομα με ΔΜΣ> 40, ή ΔΜΣ >=35 και μεταβολικό σύνδρομο).

Επίσης αναφέρεται ότι, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής, τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και την εταιρεία NCR, η Πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς έχει αναβαθμιστεί, ενώ έχει απλοποιηθεί η διαδικασία εισόδου στην Πύλη Εμβολιασμού, ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες, που επιθυμούν να προγραμματίσουν ραντεβού.

Πηγή: philenews

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.