ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος - Υπουργός Υγείας: Δεν θα γίνουν ανεκτές συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο ασθενείς

Υπουργός Υγείας Κύπρου
"Στόχος μας ως Υπουργείο Υγείας είναι να υπάρξει έλεγχος όλων αυτών των γιατρών"
ΚΥΠΕ

Για την περίπτωση απάτης της γυναικολόγου αλλά και για τα υγειονομικά πρωτόκολλα μίλησε σήμερα (23/9) ο Υπουργός Υγείας Κύπρου Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Κληθείς να πει σε ποιες ενέργειες προβαίνει το Υπουργείο Υγείας για την υπόθεση που διερευνά η Αστυνομία με γυναικολόγο που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, δεν χειρούργησε ασθενή, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι το θέμα τυγχάνει από την πρώτη στιγμή χειρισμού από τον ΟΑΥ. «Έχουμε ζητήσει από τον ΟΑΥ ενημέρωση και αναμένουμε, νοουμένου ότι υπάρχουν κάποια παραπτώματα, να τιμωρηθούν αναλόγως. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι δεν θα ανεχθούμε οποιεσδήποτε συμπεριφορές, παρόμοιες με αυτή», εξήγησε ο κ. Υπουργός.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί πως ορισμένοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το Σύστημα, δηλώνοντας ψευδώς στοιχεία, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο ασθενείς, ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει όλους πολύ σοβαρά. Πρόσθεσε ότι «μπορεί να υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις. Στόχος μας ως Υπουργείο Υγείας είναι να υπάρξει έλεγχος όλων αυτών των γιατρών, ώστε αν υπάρχουν παρόμοια περιστατικά, να μπορούμε να τα βρούμε αμέσως και να μην περιμένουμε από πολίτες να τα καταγγείλουν».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αίτημα από οικογένεια Τουρκοκυπρίων για κάλυψη του κόστους για τη θεραπεία του παιδιού τους το εξωτερικό, ο κ. Χατζηπαντέλα ανέφερε ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε, ο φάκελος για την ασθενή βρίσκεται ήδη στο Γραφείο του και θα δοθεί έγκριση για να λάβει την απαιτούμενη θεραπεία.

Τέλος, κληθείς να τοποθετηθεί για τις καταγγελίες οροθετικών για άρνηση από ιατρούς να τους περιθάλψουν, ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι ζήτησε να διερευνηθεί το θέμα, λέγοντας ότι τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Γρηγόρειο Κλινική, όπου θα έχει την ευκαιρία να καταγράψει ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οροθετικά άτομα.

Ο κ. Χατζηπαντέλα μιλούσε στο περιθώριο επίσκεψής του στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού, όπου επιθεώρησε την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και συνομίλησε με τα παιδιά και το προσωπικό. Αναφερόμενος σε δώρα που ετοίμασαν οι μαθητές, και συγκεκριμένα έναν πίνακα και μια μάσκα με αναγραμμένο το μήνυμα «Όλοι μαζί μπορούμε», ο κ. Υπουργός είπε χαρακτηριστικά πως «όταν τα παιδιά μάς δίνουν το μήνυμα ότι “όλοι μαζί μπορούμε”, τότε είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στη Ρόδο: Νέες αποκαλύψεις για τον γυναικοκτόνο - «Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ»

ΕΝΦΙΑ 2021: Εδώ θα βρείτε τα εκκαθαριστικά σας - Τέλος το Taxisnet

Ρόδος: Ο 40χρονος είχε δικογραφίες σε βάρος του για απειλές και βία σε βάρος συντρόφων του