ΚΥΠΡΟΣ

Η πατάτα της Κύπρου έγινε...viral (vid)

Η πατάτα της Κύπρου έγινε...viral (vid)
Το κόστος του έργου που είναι κατασκευασμένο από fiberglass, ανέρχεται συνολικά στις οκτώ χιλιάδες ευρώ και είναι μέχρι στιγμής ημιτελές

Ομοίωμα πατάτας ύψους τεσσάρων μέτρων, τοποθετήθηκε στο χωριό Ξυλοφάγου της Κύπρου, σε πάρκο στην είσοδο του χωριού στην κατεύθυνση του αυτοκινητόδρομου Αγίας Νάπας – Ριζοελιάς.

Στόχος, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της Ξυλοφάγου Γεώργιο Τάσου, ήταν να δημιουργηθεί ένα σημείο αναφοράς για την πατάτα στο χωριό, που είναι το μεγαλύτερο πατατοχώρι της επαρχίας Αμμοχώστου και να καταστεί πόλος έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

"Θέλαμε να κάνουμε μια attraction, να δώσουμε μια εικόνα διαφορετική και κάναμε αυτή την πατάτα σε ύψος τέσσερα μέτρα και πλάτος ενάμιση μέτρο για να προσελκύει το ενδιαφέρον του έργου για να έρχεται στο χωριό, δήλωσε ο κος Τάσου.
Το κόστος του έργου που είναι κατασκευασμένο από fiberglass, ανέρχεται συνολικά στις οκτώ χιλιάδες ευρώ και είναι μέχρι στιγμής ημιτελές. Σε ένα μήνα περιμετρικά θα χτιστούν πέτρες από την περιοχή Πύργος της κοινότητας, ενώ θα δημιουργηθεί κήπος με κοκκινόχωμα.

Το έργο θα ολοκληρωθεί με ξύλινο κάθισμα και φύτευση γρασιδιού, ενώ μελλοντικά στον ίδιο χώρο σχεδιάζεται να ανεγερθεί περίπτερο, όπου θα πωλούνται πατάτες.
Η καλύτερη διαφήμιση είναι η δυσφήμιση. Εδώ με τη δυσφήμιση έχω πάρει και κολακευτικά σχόλια από δημοσιογράφους με τους οποίους έχω μιλήσει, για τη φιλοσοφία αυτού του σχεδίου.”

Ο Κοινοτάρχης ανέφερε μάλιστα ότι δίπλα στο ομοίωμα της πατάτας θα δημιουργηθεί μικρός παιδότοπος με περίπτερο, στο οποίο θα πωλούνται πατάτες με την ονομασία “Πάρκο της Μεγάλης Πατάτας.”

“Σκοπός και στόχος του Κοινοτικού Συμβουλίου είναι να βάλει στον αυτοκινητόδρομο μια πινακίδα με ένδειξη ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΑΤΑ και αυτή την ιδέα την έκλεψα από την Ιρλανδία όταν πήγα εκεί είδα ότι δίπλα από τη θάλασσα έκαναν ένα μεγάλο ψάρι και από εκεί πήρα την ιδέα εκεί έκαναν Big Fish, εμείς να κάνουμε την Big Potato.”
O κ. Τάσου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις επικρίσεις και τα αρνητικά σχόλια που διατυπώνονται για την Μεγάλη Πατάτα, τονίζοντας ότι το θέμα έχει εξελιχθεί σε “σήριαλ”.
“Ο κόσμος ο σωστός το βλέπει από τη σωστή πλευρά. Εάν ένα αρρωστημένο μυαλό βλέπει κάτι άλλο, αυτό είναι δικό του θέμα”, κατέληξε.

Θέμα στα Βρετανικά ΜΜΕ

To ενδιαφέρον ξένων μέσων ενημέρωσης και κυρίως ειδησεογραφικών ιστοσελίδων έχει προσελκύσει η "Big Potato" που το τελευταίο 48ωρο κοσμεί την κοινότητα Ξυλοφάγου, διαφημίζοντας το τοπικό αγροτικό προϊόν ως ατραξιόν για ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από εκατοντάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα ποικίλα σχόλια που τις συνοδεύουν και έγιναν viral στο διαδίκτυο, καθώς και οι εξηγήσεις από τον Κοινοτάρχης Ξυλοφάγου Γεώργιο Τάσου για τη "φιλοσοφία" του έργου, δημοσιεύονται στις βρετανικές Daily Mail και Express.

Τα δημοσιεύματα παρομοιάζουν την πατάτα με φαλλικό σύμβολο και αναφέρονται στην ομολογία του Κοινοτάρχη ότι "έκλεψε" την ιδέα από το "The Big Fish" στην Ιρλανδία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.