ΚΥΠΡΟΣ

Συνάντηση Χριστοδουλίδη - Λαβρόφ στην Μόσχα: Ποια θέματα θα συζητηθούν

Χριστοδουλίδης - Λαβρόφ
Τουρκικές προκλήσεις αλλά και Κυπριακό θα συζητηθεί στην συνάντησή τους
ΚΥΠΕ

Το Κυπριακό και οι προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών και η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας έναντι της Κύπρου είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, την Πέμπτη (21/10), στη Μόσχα, με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι δυο Υπουργοί θα υπογράψουν, σε ειδική τελετή, το Στρατηγικό Πλαίσιο Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τα έτη 2022 – 2024, καθώς και τη Συμφωνία για Συνεργασία κατά τη Διάρκεια Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων σε Περίπτωση Καταστάσεων Διαχείρισης Κρίσεων

Ο κ. Χριστοδουλίδης μεταβαίνει σήμερα από τη Βουδαπέστη στη Μόσχα, όπου αύριο, Πέμπτη θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του κ. Λαβρόφ, όπως αναφέρεται ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Λαβρόφ στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων που θα διεξαχθούν στη συνέχεια με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών από τα Υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών, θα ανασκοπηθούν οι διμερείς σχέσεις και θα συζητηθούν το Κυπριακό και οι προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών, η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας όπως αυτή εκδηλώνεται στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και στην κυπριακή ΑΟΖ, η παρούσα κατάσταση στις σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας, με τις προοπτικές και προκλήσεις που υπάρχουν, όπως επίσης περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Με από την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων, οι κ. Χριστοδουλίδης και Λαβρόφ θα υπογράψουν, σε ειδική τελετή, το Στρατηγικό Πλαίσιο Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τα έτη 2022 – 2024, καθώς και τη Συμφωνία για Συνεργασία κατά τη Διάρκεια Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων σε Περίπτωση Καταστάσεων Διαχείρισης Κρίσεων.

Αμέσως μετά, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς εκπροσώπους των ΜΜΕ (στις 12.30), και ακολούθως θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας που ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει προς τιμήν του κ. Χριστοδουλίδη και των μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Μικρούτσικος: Διασωληνωμένος στην εντατική ο παρουσιαστής

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά έως 900 ευρώ