ΚΥΠΡΟΣ

Επιστροφή στην τηλεργασία εξετάζει η Κύπρος

Επιστροφή στην τηλεργασία εξετάζει η Κύπρος

Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Tο θέμα της τηλεργασίας θα τεθεί μεταξύ άλλων, από τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, κατά τη αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, επειδή λαμβάνονται πολλά αιτήματα σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση εκδηλώσεων, το Υπουργικό Συμβούλιο καλείται επίσης να λάβει πολιτική απόφαση σε σχέση με το θέμα αυτό.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού, αρμόδια πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως δεν συζητήθηκε ένα τέτοιο θέμα στην παρούσα φάση, ωστόσο ο Υπουργός Υγείας ζήτησε τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για το θέμα αυτό «για να γνωρίζει τι μπορεί να κάνει εάν επιδεινωθούν τα πράγματα».

Η ίδια πηγή ξεκαθάρισε επίσης πως μέχρι στιγμή δεν έχει συζητηθεί ζήτημα ενός νέου lockdown.

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Υγείας δήλωσε τη Δευτέρα, έπειτα από σύσκεψη που είχε με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, ότι συμφωνήθηκε με τους ειδικούς «να έχουμε υποχρεωτικό έλεγχο με PCR σε όλα τα αεροδρόμια της Κύπρου. Επίσης θα έχουμε έλεγχο PCR και Rapid τεστ σε όλες τις εισόδους, λιμάνια, μαρίνες, ενώ θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα στα οδοφράγματα», ανέφερε.

Όσον αφορά τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε πως η εισήγηση των ειδικών που θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, είναι οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο και για την είσοδο να χρειάζεται η προσκόμιση αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου με ισχύ 48 ωρών, τόσο για εμβολιασμένους, όσο και για ανεμβολίαστους.

Για το θέμα της τηλεργασίας, ο κ. Χατζηπαντέλας ανέφερε πως τέθηκε από ορισμένους ειδικούς και είναι ένα θέμα που θα τεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο. Πληροφορίες του Alpha αναφέρουν ότι η πρόταση που θα οδηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο αφορά την επιστροφή στη τηλεργασία στο 20%.

Σε ερώτηση εάν η εισήγηση για εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών θα οδηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως «δεν θα πάει αυτή τη βδομάδα, θα αναμένουμε πρώτα να δούμε πότε θα είναι διαθέσιμα τα εμβόλια και μετά θα οδηγηθεί ενώπιον Υπουργικού Συμβουλίου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει ο Νίκος Στραβελάκης μέσα από το νοσοκομείο: Έτσι με χτύπησε ο κορονοϊός

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι 60 και άνω εξαιρούνται – Ποιοι θα πληρώνουν μισό το πρόστιμο