ΚΥΠΡΟΣ

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Δ. Χριστόφιας

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Δ. Χριστόφιας

Την απόφασή να μην επαναδιεκδικήσει την εκλογή του στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας φαίνεται πως έχει πάρει ο Δ. Χριστόφιας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» η απόφασή του νυν προέδρου της Δημοκρατίας είναι οριστική και μάλιστα την έχει γνωστοποιήσει στους στενούς του συνεργάτες, καθώς και σε κορυφαία στελέχη του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Χριστόφιας σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει πάρει την απόφασή του εδώ και μερικές εβδομάδες, ενώ η τελική απόφαση «κλείδωσε» την Μεγάλη Εβδομάδα.

Μεσολάβησαν διαβουλεύσεις του με τους στενούς του συνεργάτες στο Προεδρικό, ενώ ενισχυτικό ρόλο σε αυτήν του την απόφαση φέρεται να διαδραμάτισαν η επιχειρηματολογία που ανέπτυξαν (προς την ίδια κατεύθυνση), τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, όσο και ο διευθυντής του γραφείου του Χρήστος Χριστοφίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κύκλοι του ΑΚΕΛ φέρονται να είχαν παροτρύνει τον Δημήτρη Χριστόφια να υποβάλει υποψηφιότητα για την εκλογική αναμέτρηση του Φεβρουαρίου του 2013.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας στάθμισε όλα τα δεδομένα και τις παραμέτρους, καταλήγοντας μεταξύ άλλων και στο συμπέρασμα ότι «ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, μάλλον θα δυσκόλευε, παρά θα εξυπηρετούσε το ΑΚΕΛ, ενόψει των προεδρικών εκλογών».